Bezienswaardigheden Denemarken Top 10

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10 is een overzicht van de 10 leukste bezienswaardigheden van Denemarken. Denemarken behoort samen met Noorwegen, Zwitserland en Finland tot de Scandinavische landen. Denemarken ligt het dicht bij Nederland en is gemakkelijk met de auto te bereiken. Denemarken is bij velen bekend van Legoland, maar ook de bezienswaardigheden als Tivoli Gardens, het Egeskov kasteel, het Viking Museum en Skagen zijn erg leuk om te bezoeken! Bekijk de volledige Bezienswaardigheden Denemarken Top 10 hieronder.

10 leukste Bezienswaardigheden van Denemarken:

  1. Attractiepark Tivoli Gardens
  2. Nationaal museum in Kopenhagen
  3. Nyhavn
  4. Kronborg kasteel
  5. Legoland Billund
  6. Het strand van Skagen
  7. Egeskov kasteel
  8. Rundetårn
  9. Vikingschip Museum
  10. Oresund brug

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in het groene scandivië. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de Bezienswaardigheden Denemarken Top 10.

1. Attractiepark Tivoli Gardens

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10 begint met het attractiepark Tivoli Gardens. Dit is één van de meest bekende toeristische attractieparken van Europa. Het bestaat sinds 1843 en het ligt in Kopenhagen. Er zijn maar liefst 25 attracties, waaronder vijf achtbanen. Daarnaast kun je ook games spelen, winkels bezoeken, mooie tuinen bekijken of bij een restaurant gaan eten.

Copenhagen - Tivoli Gardens

2. Nationaal museum in Kopenhagen

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 2 is het Nationaal Museum in Kopenhagen. In dit Museum kun je meer te zien krijgen over de Deense geschiedenis en cultuur. Je kunt hier een indrukwekkende collectie van Deense artefacten vinden, zoals de 2000 jaar oude zonnewagen. Ook kan je kleding en antieke meubels uit de 18e en 19e eeuw bekijken. Daarnaast kunnen kinderen zich vermaken in het gedeelte van het kinderen Museum. Zo kunnen kinderen zich verkleden in oude kostuums, een oud klaslokaal bekijken die in de stijl is ingericht van 1920 of kunnen ze aan boord gaan van een Vikingschip.

The National Museum

3. Nyhavn

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 3 is Nyhavn. Dit is de haven in Kopenhagen en is een toeristische bezienswaardigheid. Je kan hier een terrasje pakken of naar een restaurant/café gaan, maar het is leuk om er te wandelen. De huizen hebben allemaal verschillende kleuren en sommige huizen zijn zelfs al meer dan 300 jaar oud. Tot slot kan je een rondvaart met de boot maken.

Nyhavn

4. Kronborg kasteel

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 4 is het Kronborg kasteel. Dit kasteel is één van de meest bekende toeristische attracties in Denemarken. Het is gebouwd in 1574 en je kan kiezen uit verschillende activiteiten ter plaatse. Hiervan is de meest populaire activiteit een rondleiding die ‘In Hamlet’s Voetstappen’ heet.

Hanlet's Castle (Kronborg Slot), Helsingborg, Denmark

5. Legoland Billund

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 5 is Legoland Billund. Je kan het vergelijken met Madurodam in Nederland, maar dan is bijna alles van LEGO stenen gemaakt. Het is maar liefst 15 voetbalvelden groot en de je kan hier vele wereldberoemde gebouwen en plaatsen bekijken. In totaal zijn er ongeveer 50 miljoen LEGO stenen gebruikt om dit te maken.

LEGOLAND Billund 2010

6. Het strand van Skagen

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 6 is Skagen. Skagen is de noordelijkste plaats in Denemarken. Deze plaats trok eind de negentiende eeuw kunstenaars aan en de kunstwerken hiervan zijn te bezichtigen in het Skagens Museum. Veel toeristen komen naar de stranden bij de Skagen, omdat er maar liefst 8000 km aan kustlijn is. Hier kan je genieten van het mooie uitzicht en heerlijk ontspannen van de rust en wind.

Skagen #2

7. Egeskov kasteel

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 7 is het Egeskov kasteel. Dit is een sprookjesachtig kasteel dat op het Deens eiland Funen ligt. Dit kasteel is het best bewaarde grachten-kasteel in Euopa. In 1554 is het kasteel gebouwd voor verdedigingsdoeleinden, tegenwoordig kun je er verschillende Musea bezichtigen (zoals antieke auto’s, vliegtuigen, motoren en brandweerwagens) en kun je de kruidenierswinkel bezoeken.

Egeskov Castle - Funen, Denmark

8. Rundetårn

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 8 is de Rundetårn (ronde toren). Dit gebouw staat in Kopenhagen en je hebt hier een prachtig panoramisch uitzicht. De toren is namelijk 36 meter hoog en heeft de oudste sterrenwacht in Europa.

The Round Tower - Copenhagen, Denmark

9. Vikingschip Museum

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s nummer 9 is het Vikingschip Museum. Dit Museum ligt in Roskilde en er zijn schepen te bezichtigen van de prehistorie tot de Middeleeuwen. Zo kun je diverse originele Vikingschepen bezichtigen en ook werkende schepen die op basis van de Viking scheepbouw gebaseerd en gebouwd zijn.

Roskilde Vikingeskibsmuseet

10. Oresund brug

Bezienswaardigheden Denemarken Top 10’s eindigt met de Oresund brug. Deze prachtige en opvallende gebouwde brug gaat van Denemarken naar Zweden en is maar liefst 16 km lang. Deze brug vormt de verbinding tussen Kopenhagen en Malmö. Je kan hier zowel met de auto overheen als met de trein. Het nadeel is wel dat je een hoge tol moet betalen (rond de 50 euro voor een auto).

The Oresund Bridge at sunset

Bezienswaardigheden Denemarken op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Denemarken zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Denemarken het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Denemarken om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Denemarken Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Denemarken kunnen ontdekken!

Ben je naar Denemarken geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties