Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in deze prachtige stad in de Duitse deelstaat Baden- Württemberg. Vanuit Utrecht rijd je er in 5½ uur naar toe. De stad Baden-Baden staat garant voor ’n heerlijk lang weekendje uit, maar je kunt hier ook makkelijk een week doorbrengen. Baden-Baden ligt prachtig aan de voet van het Zwarte Woud en staat al eeuwenlang bekend als cultuur- en kuuroord . Er is een warmwaterbron van maar liefst 68 graden Celsius. In de stad komt dit water op verschillende plaatsen aan de oppervlakte en in diverse kuuroorden kun je een bad nemen in het mineraalwater. Baden-Baden is een stad waar je je makkelijk terug kunt verplaatsen in hoe het er rond 1850 was. De historische binnenstad en de gebouwen uit die tijd aan de beroemde Lichtentaler Allee zijn hier in volle glorie getuige van. Er is ook genoeg groen in de stad te vinden en overal staan bankjes om van de rust en het uitzicht te genieten.

10 leukste Bezienswaardigheden van Baden-Baden:

  1. Lichtentaler Allee
  2. Trinkhalle
  3. De kuurbaden Caralia Thermen en Friedrichsbad
  4. Brahmshaus en Museum Frieder Burda
  5. Abdij van Lichtental
  6. Historisch centrum en Kurhauskolonnaden
  7. Festspielhaus
  8. Renbaan Iffezheim
  9. Russisch-Orthodoxe kerk
  10. Merkur Bergbahn

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10.

1. Lichtentaler Allee

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10 begint met de Lichtentaler Allee. De Lichtentaler Allee is een prachtige schaduwrijke wandelpromenade langs het riviertje de Oos. De huizen uit de 19e eeuw verkeren nog in dezelfde staat als toen. Ze zijn de oorlog ongeschonden doorgekomen. In verschillende mooi onderhouden parken en tuinen kun je heerlijk zitten. Er is een speciale rozen- en dahliatuin. In de rozentuin uit 1912 (Gönneranlagen) zijn ruim 300 soorten rozen te zien en te ruiken.

The World of Oz

2. Trinkhalle

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 2 is de Trinkhalle. De Trinkhalle is een van de mooie authentieke gebouwen aan de Kaiserallee. Het staat vlak bij het sneeuwwitte Kurhaus met daarin het casino. De Trinkhalle dateert uit 1842. In de Trinkhalle zit momenteel de VVV. Binnen komt de minerale bron naar de oppervlakte en kun je het water zelfs drinken, al wordt dit vanwege de hoeveelheid arseen in het water afgeraden. In de galerij aan de buitenkant van de Trinkhalle staan op de muren 14 fresco’s. Deze fresco’s verbeelden vroegere sagen en zijn zeer indrukwekkend om te zien.

Baden-Baden - Trinkhalle - Panorama

3. De kuurbaden Caralia Thermen en Friedrichsbad

Bezienswaardigheden Baden-BadenTop 10’s nummer 3 zijn de kuurbaden Caralia Thermen en Friedrichsbad. Het kuurbad Caralia Thermen is het modernste en dateert uit 1985. Je kunt hier zwemmen in het warme bronwater van Baden-Baden. Daarnaast zijn er ook andere kuurbaden en sauna’s. Massages en speciale kuurbehandelingen gebeuren op afspraak. Een plek om je heerlijk te ontspannen. Voordat je het kuuroord daadwerkelijk binnengaat, kun je uit kranen voor de kassa van het bronwater drinken.
Het Friedrichsbad dateert uit de 19e eeuw en is van binnen en van buiten mooi om te zien. Net als in Caralia Thermen kun je je hier heerlijk ontspannen.
Onder het Friedrichsbad zijn trouwens de ruines van de oude Romeinse baden van zo’n 2000 jaar geleden te bezichtigen. Het museum is echter beperkt open.

4. Brahmshaus en Museum Frieder Burda

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 4 zijn het Brahmshaus en het Museum Frieder Burda. Johannes Brahms woonde en werkte van 1863 tot 1874 in dit huis in het stadsdeel Lichtental van Baden-Baden. In zijn woonruimtes is nu een museum dat aan zijn leven gewijd is. Je kunt zien hoe hij hier in die tijd woonde en werkte. Het mooie huis ligt op een heuvel en is in 1967 gerestaureerd door de Brahmsvereniging. Voor studenten en musici is er de mogelijkheid om tijdelijk in een ander deel van dit huis verblijven om te studeren of te componeren.
In het Museum Frieder Burda kun je moderne en hedendaagse kunst op hoog niveau bewonderen. De werken van veel bekende kunstenaars behoren tot de vaste collectie.

Museum Frieder Burda | Baden-Baden

5. Abdij van Lichtental

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 5 is de abdij van Lichtental. Aan het einde van de Lichtentaler Allee bevindt zich een klooster van de Cisterciënzer zusters. De abdijkerk (1245) is vrij te bezoeken. In de abdijkerk is een prachtig Mariabeeld met het kindje Jezus te zien. Kerk en kloostergebouwen staan rondom een binnenplein met een fontein in het midden. Er is ook een mooi souvenirwinkeltje en je kunt er op ’n terras wat lekkers eten en drinken. Als je geluk hebt komen paard en wagen keren op de binnenplaats van het klooster. Leuk om te zien.

Baden-Baden 10-2015 img54 Lichtental.jpg
By A.Savin (Wikimedia Commons · WikiPhotoSpace) – Own work, CC BY-SA 3.0, Link

6. Historisch centrum en Kurhauskolonnaden

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 6 is het historisch centrum van Baden Baden. Het historisch centrum is vrij compact. Omdat de oorlog hier geen verwoestingen heeft aangebracht, staan hier nog erg veel mooie oude gebouwen. Je kunt er gezellig winkelen, maar het is niet goedkoop in de veelal luxe juweliers-, design- en modezaken. De Kurhauskolonnaden is een 19e-eeuwse winkelgalerij aan de Kaiserallee met een twintigtal kleine winkeltjes waar je traditionele en luxe producten kunt kopen.
Geniet op een terrasje van de omgeving en probeer zeker eens een echte Badener maaltijd uit. Heerlijk!

* * *

7. Festspielhaus

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 7 is het Festspielhaus. Het Festspielhaus is gelegen aan de Lichtentaler Allee. Het is het grootste opera- en concertgebouw van Duitsland. Voor het programma kun je terecht bij de VVV in de Trinkhalle. Ieder jaar wordt er met Pinksteren een festival ter ere van Herbert von Karajan gehouden. Dit is zeer de moeite waard om naar toe te gaan. Ook worden er in Baden Baden openlucht concerten georganiseerd waarbij je live klassieke muziek kunt beluisteren.

Festspielhaus Baden-Baden

8. Renbaan Iffezheim

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 8 is de renbaan Iffezheim. Deze renbaan dateert uit het jaar 1858. De paardenraces, die hier nu nog steeds een aantal keren per jaar gehouden worden, staan internationaal goed aangeschreven en trekken veel bekijks.

Iffezheim - Horse racing

9. Russisch-Orthodoxe kerk

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10’s nummer 9 is de Russisch-Orthodoxe kerk. Deze Russisch-Orthodoxe kerk is in het jaar 1882 in Byzantijnse stijl gebouwd. Het is een mooie kerk, zowel van buiten door de vorm van de toren met dubbelkruis, als van binnen door haar interieur. Let wel op: de kerk is niet altijd geopend.

Baden-Baden. Russische Kirche

10. Merkur Bergbahn

Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10 eindigt met de Merkur Bergbahn. Een leuk uitje ook voor kinderen. Vanuit Baden Baden (Merkuriusberg 2) kun je met een authentieke kabeltrein uit 1913 de top van de berg Merkur bereiken. Op 670 meter hoogte heb je vanaf het terras van het restaurant een mooi uitzicht over Baden-Baden, het Zwarte Woud en het Murgtal. Er is ook nog een speeltuin en bij mooi weer vertrekken er parasailers vanaf de top. De Merkur Bergbahn is van ’s morgens 10 tot ’s avonds 10 geopend. Je kunt eventueel via goed begaanbare paden terug naar Baden-Baden lopen.

bergbahn

Bezienswaardigheden Baden Baden op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Duitsland zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Baden Baden het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Baden-Baden om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Baden-Baden Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Baden-Baden kunnen ontdekken!

Ben je naar Baden-Baden geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties