Bezienswaardigheden Cochem Top 10

Bezienswaardigheden Cochem Top 10

Bezienswaardigheden Cochem Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in het oude Duitse plaatsje Cochem en haar omgeving. Cochem is prachtig gelegen aan een bocht in de rivier de Moezel, omgeven door hellingen met wijngaarden, in de provincie Rijnland-Pfalz. De unieke combinatie van een keizerlijk kasteel, historische oude stad en stoere berghellingen maakt Cochem tot één van de belangrijkste toeristische bestemmingen langs de Moezel. Cochem is zeer goed bereikbaar met de auto en ligt op zo’n twee uur rijden van Maastricht.

Overzicht Bezienswaardigheden Cochem Top 10

  1. De Rijksburcht en burcht Eltz
  2. Stoeltjeslift (de Sesselbahn) naar Pinner-Kreuz
  3. Cochem en zijn historische stadskern
  4. Boottochten over de Moezel
  5. Wild- en recreatiepark Klotten
  6. Beilstein en Ediger-Eller
  7. Historische Mosterdmolen Cochem
  8. Sport- en recreatiecentrum Cochem
  9. Calmont klettersteig
  10. Wandel- en fietstochten rondom Cochem

Bezienswaardigheden Cochem Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de bezienswaardigheden Cochem Top 10.

1. De Rijksburcht en burcht Eltz

Bezienswaardigheden Cochem Top 10 begint met de Rijksburcht. Hoog boven de stad Cochem verheft zich de prachtige Rijksburcht. Deze stamt uit het jaar 1056 en deed destijds dienst als uitkijkpost en legerbasis ter verdediging van Cochem. De kern van het kasteel vormt dan ook een zeer hoge toren. Er worden rondleidingen van 40 minuten door een gids gegeven. Dit is de enige manier om binnen een kijkje te nemen. De burcht heeft zo’n 7 kamers die nog geheel in oude stijl ingericht zijn. In het weekend kun je reserveren voor een riddermaal in de Gasterey. De burcht is mooi gerestaureerd en ligt midden tussen de wijnvelden. Eenmaal binnen de poort heb je een prachtig uitzicht over de stad Cochem en de Moezel. Goede wandelaars kunnen vanaf het centrum in ongeveer 15 minuten de wandeling bergopwaarts maken, maar net zo gemakkelijk gaat het met het treintje of de pendelbus. Aan de voet van de burcht is een valkenpark waar 4 keer per dag roofvogeldemonstraties worden gegeven. Op korte afstand van Cochem, in de plaats Wierschem, bevindt zich midden in de natuur de burcht Eltz. Deze is ook zeer de moeite van het bekijken waard. Met 8 grote torens rond het slotplein ziet zij er enorm indrukwekkend uit. In tegenstelling tot de Rijksburcht is burcht Eltz altijd voornamelijk een luxe woning geweest. De burcht wordt nog steeds bewoond door de familie Eltz. Voor het publiek is een deel van de burcht en de gebouwen onder begeleiding van een gids opengesteld.

Bezienswaardigheden Cochem nr 1 Burcht Eltz

2. Stoeltjeslift (Sesselbahn) naar Pinner Kreuz

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 2 is de stoeltjeslift naar Pinner- Kreuz. Deze stoeltjeslift ligt in het verlengde van de brug over de Moezel vlak bij de grote parkeergarage en brengt je naar het mooiste uitzichtspunt in de buurt van Cochem: Pinner-Kreuz. Je hebt daar een spectaculair uitzicht over Cochem en de Moezelvallei. Vanaf het bergstation loop je in ongeveer 20 minuten naar het wild- en recreatiepark Klotten.

 

Bezienswaardigheden Cochem nr 2 Sesselbahn naar Pinner Kreuz

3. Cochem en zijn historische stadskern

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 3 is Cochem en zijn historische stadskern. Het oude Cochem is nog zeer goed herkenbaar in de historische stadskern. Het prachtige marktplein met z’n talloze oude vakwerkhuizen, het barokke stadhuis met daarvoor een prachtige fontein (Martinsbrunnen), de Sint Martinuskerk met z’n peervormige torenspits, de middeleeuwse stadsmuur en de oude stadspoort. In de gezellige smalle straatjes die de verschillende pleintjes in het centrum met elkaar verbinden, kun je leuk winkelen. Een aanrader is de oude Konditorei “Aus dem Rathaus” op de markt, waar je de heerlijkste zelfgemaakte taarten bij een kopje koffie of verse warme chocolademelk kunt uitproberen. Overal in de stad vind je ook wijnproeverijen en wijnlokalen waar je de overheerlijke Moezelwijn kunt proeven en het wijnmuseum is ook een bezoekje waard. Wie echt alles van de stad wil zien en horen, kan deelnemen aan een stads- en/of themarondleiding.

 

Bezienswaardigheden Cochem nr 3 Historische Stadskern Cochem

 

4. Boottochten over de Moezel

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 4 zijn de boottochten over de Moezel. Er zijn een aantal verschillende rondvaartboten die vanaf Cochem vertrekken met elk hun eigen route en tussenbestemming en als eindbestemming weer in Cochem uitkomen. De tochten beginnen bij de aanlegplaats bij de oude Moezelbrug en men kan vanaf het water, in alle rust en stilte, het romantische landschap van de Moezel bewonderen. Er is ook een sluizentocht die naar Bleistein gaat en een rondvaart op de Moezel bij nacht. Vanaf de boot heb je dan, met muziek op de achtergrond, een prachtig zicht op alle lichtjes langs het water. Wie zelf in actie wil komen, kan een kano huren voor 1 of 2 personen gedurende 2 uur tot maximaal een hele dag.

Bezienswaardigheden Cochem Top 10 nr. 4 Boottocht Moezel

5. Wild- en recreatiepark Klotten

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 5 is Wild- en recreatiepark Klotten. Het is een leuke mix tussen een dierentuin en een attractiepark. Een prima uitstapje voor gezinnen met kleine kinderen. In dit ruim opgezette park zijn zo’n 120 verschillende diersoorten te bekijken, waaronder elanden, zwijnen, herten en ander wild. Ook is er een leuke kinderboerderij. Het recreatieparkgedeelte bevinden zich enkele wildwaterbanen, een achtbaan en andere leuke attracties voor m.n. kleine kinderen. Je kunt hier met de auto naar toe, maar moet dan een eind omrijden. Beter is het om met de stoeltjeslift naar de top van de heuvel te gaan.

 

6. Omgeving Cochem: Beilstein en Ediger-Eller

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 6 zijn de plaatsen Beilstein en Ediger-Eller. Naast het mooie Cochem zijn er nog meer mooie oude dorpjes in de omgeving te vinden zoals Bleistein en Ediger. Beilstein is een heel klein plaatsje met maar 200 inwoners. Het heeft een authentieke historische uitstraling met de vele vakwerkhuizen, historische gebouwen, de oude Joodse school en de synagoge. Dit plaatsje heeft al meerdere malen dienst gedaan als decor in grote films. Bezienswaardigheden zijn het Karmelietenklooster in Gotische stijl gebouwd met de Zwarte Madonna. Vanuit Burchtruine Metternich is er een mooi uitzicht over het stadje en de Moezel. Ook in het grotere Ediger-Eller zijn prachtige vakwerkhuizen, de mooie Gotische Sint Martinus Glokkentoren en natuurlijk ook allerlei wijnproeflokalen. Even buiten het centrum ligt de Middeleeuwse ruïne van het Augustijner Stift-Stuben en er zijn Romeinse graven te vinden. Vlak bij is de Calmont Klettersteig.

Bezienswaardigheden Cochem nr 6 Beilstein in de omgeving van Cochem

7. Historische Mosterdmolen Cochem

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 7 is de historische mosterdmolen Cochem. In Cochem bevindt zich Europa’s oudste mosterdmolen (Senf Muehle), die stamt uit het jaar 1810. Volgens historische receptuur wordt dagelijks zo’n 360 kg mosterd bereid. Deze mosterd wordt zonder conserveringsmiddelen verkocht. De molen is dagelijks geopend van 10.00-18.00 uur en er worden regelmatig rondleidingen gegeven.

 

Bezienswaardigheden Cochem nr 7 Historische mosterd molen uit 1810

8. Sport- en recreatiecentrum (Freizeit park/Mozelbad) Cochem

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 8 is Sport- en recreatiecentrum Cochem. Een overdekt golfslagbad en zwemparadijs met een 55 meter lange, supersnelle waterglijbaan en een waterval. Voor de kleintjes is er het unieke “Kinderland” met waterspelletjes als dammen openen, beekjes omleiden, waterlandschappen creëren. Voor babies is er een apart gedeelte van 20 cm diepte. Verder kun je hier nog terecht voor sauna, solaria, restaurant, kegelbaan, tennis & midgetgolf. Kortom een dag vol plezier.

Bezienswaardigheden Cochem nr 8 Sport- en Recreatie Frezeitzentrum Cochem

9. De Calmont Klettersteig

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s nummer 9 is de Calmont klettersteig bij Ediger-Eller. Dit is een avontuurlijk wandelpad tussen de wijnranken door. Voor sportievelingen is de beklimming van de steilste wijnberg van de Moezel met een hellingshoek van 60-70 graden geen eenvoudige opgave, maar je wordt wel beloond met het mooiste uitzicht op de Moezel. Ook bevinden zich op de heuvelrug nog overblijfselen van het vroegere Romeinse leger garnizoen.

Bezienswaardigheden Cochem nr 9 Calmont Klettersteig

10. Wandel- en fietstochten rondom Cochem

Bezienswaardigheden Cochem Top 10’s eindigt met wandel- en fietstochten rondom Cochem. Cochem is het ideale uitgangspunt voor mooie wandel- en fietsdochten tussen wijnvelden door en over romantische paadjes. Het terrein is vrij vlak met af en toe een lichte daling of stijging. Heerlijk wandelen en fietsen dus. Bij de plaatselijke toeristenbureaus liggen er vele prachtige wandel- en fietsroutes voor u klaar en overal zijn ook fietsen te huur. De Moesel-belevenis-route en de Moselsteig beginnen in Cochem en Cochem ligt ook aan de bekende Moesel-fietsweg (Radweg), die langs de rivier gaat van Perl tot aan Koblenz. Van de Moesel-belevenis-route starten een aantal thematische wandeltochten door het Moesel-gebied in de buurt van Cochem. De Moselsteig bestaat uit 24 etappes waarbij Cochem het eindpunt is van etappe 18 (Bleistein-Cochem, 14 km) en het beginpunt van etappe 19 (Cochem-Treis Garden, 23,5 km).

Bezienswaardigheden Cochem nr 10 wandelen op de Moselsteig

Heeft de Bezienswaardigheden Cochem Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Cochem Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Cochem Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Cochem?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Cochem kunnen ontdekken!

Ben je naar Cochem geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties