Bezienswaardigheden Duitsland Top 10

Bezienswaardigheden Duitsland Top 10

Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 is een overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in ons grote buurland. Bezienswaardigheden heeft Duitsland meer dan voldoende. Wij hebben een selectie proberen te maken van Bezienswaardigheden in Duitsland die voor alle leeftijden en interesses interessant is.  U zult bezienswaardigheden van Duitsland zien waar dieren in voor komen, mooie gebouwen, prachtige natuur, de Duitse cultuur en sportieve bezienswaardigheden. Wij hopen dat u deze Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 u verder helpt met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland.

1. Zoo Berlin – De mooiste dierentuin van Duitsland!

Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 begint met de Dierentuin van Berlijn. Zoo Berlin is de oudste dierentuin van Duitsland en bestaat als sinds 1844. In het totaal zijn er meer dan 14.000 dieren verdeeld over meer dan 1400 diersoorten. Wellicht ken je Zoo Berlin ook van het IJsbeertje Knut die uitgroeide als een publiekslieveling, doordat hij verstoten was door zijn moeder.

Onderstaande video geeft een mooie impressie van wat u kunt verwachten in de mooiste Dierentuin van Duitsland.

 

2. Brandenburger Tor – de Best Bewaarde Stadspoort van Berlijn

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 2 is de enige bewaarde stadspoort van Berlijn. De stadspoort vormde de stadsgrens tussen het platteland en het centrum. De eerste stenen voor de poort zijn gelegd in 1734. De Brandeburger Tor is nu 26 meter hoog, 65,5 meter breed en 11 meter diep. Oorspronkelijk stond de Brandenburger Tor voor de overwinning maar sinds de val van de Berlijnse muur staat de Brandenburger Tor symbool voor de Duitse hereniging.

Brandenburger Tor DRI filtered

 

3. Kasteel Neuschwanstein – Het sprookjeskasteel in Schwangau Duitsland

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 3 is misschien wel het mooiste kasteel van Europa. Het kasteel is een lust voor het oog en moet je als het even kan gezien hebben. Het is met zo’n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een van de populairste toerische attracties van Duitsland. Het kasteel is gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van Lodewijk II. Als toerist kunt u zich net zoals de koning per koets naar boven laten brengen.

TIP: Voor het maken van een foto heeft u op het iets hoger gelegen bouwwerk de Marienbrücke een prachtig uitzicht.

TIP: Vergeet ook niet om de Romantische Strasse te bezoeken in Füssen!

Castle Neuschwanstein

4. Loreley in de Rijnoever

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 4 is de Loreley in de rijnoever bij het duitse Sankt Goarshausen. Loreley is  een 132 meter hoge rots aan de rechteroever van de Rijn. De Loreley veroorzaakte vroeger vele ongelukken, omdat het voor boten lastig is de schuine bocht te maken. Hedendaags zijn de gevaarlijkste stukken van de Loreley verwijderd. Deze bezienswaardigheid van Duitsland is ook vanaf de overkant een lust voor het oog zoals je op onderstaande panorama foto kunt zien.

Tip: Je kunt de rots beklimmen. Bovenop de rots kun je genieten van een prachtig panorama uitzicht. .

Loreley mit tal von linker rheinseite

 

5. Mainau – Prachtig Bloemenspektakel

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 5 is het eiland Mainau. Het eiland van 45 hectare is omgetoverd tot een waar bloemeneiland. De beste reistijd voor Mainau is van april tot oktober. Dan staan er ieder seizen duizenden planten in bloei.  Liefhebbers van narcissen, tulpen en hyacinten kunnen het beste in de lente gaan. In mei bloeien de azalea en rododendron het mooiste en vanaf juni komen de zomerbloemen, waaronder vele rozen. In de herfst bloeien de dahlia’s. Daarnaast kun je bij deze bezienswaardigheid ook naar het barokslot  uit 1746 met vele serres en een vlindertuin.

Blumentreppe Bodensee-Insel Mainau

 

6. Krijtrotsen Jasmund Nationale park

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 6 zijn de krijtrotsen in het Nationale park van het schiereiland Jasmund. Het is het kleinste nationale park van Duitsland. Maar door zijn krijtrotsen een bezienswaardigheid die in 2011 opgenomen is in de lijst van Werelderfgoed van de UNESCO en heeft zijn plek in deze top 10 van bezienswaardigheden verdiend. 

Kreidefelsen Ruegen

 

7. Linderhof Kasteel

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 7 is kasteel Linderhof. Het kasteel Linderhof is een barokslot in het Graswangtal in Ettal. Het is het enige kasteel van koning Lodewijk II waarvan de bouw voor zijn dood was afgerond. Het kasteel was het lievelingskasteel van Lodewijk II en gaf de bezienswaardigheid de bijnaam ‘mein villa’. die voor zijn dood is gebouwd. Het kasteel Linderhof wordt omgeven door een prachtige tuin en parken. Daarnaast moet u de Venusgrot gezien hebben. Deze bezienswaardigheid is een nagemaakte druipsteengrot met een klein meertje en een bootje in de vorm van een venusschelp. Let op in de wintermaanden is alleen het kasteel te bezichtigen en zijn bijgebouwen in het park gesloten.

Linderhof-1Linderhof Venusgrotte

 

8. Allianz Arena

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 8 is de Allianz Arena.  Iedere voetballiefhebber weet dat dit het stadion is van Bayern Munchen. Iedere niet voetballiefhebber kan deze bezienswaardigheid het beste vergeten en niet aan hun man vertellen. Het stadion is in 2005 gebouwd en ontworpen door de Zwitserse architecten Herzo & de Meuron. Het stadion heeft de bijnaam Slauchboot wat opblaasbare boot betekent. Deze bezienswaardigheid van Duitsland dankt zijn bijnaam aan zijn opvallende vorm. S ’Avonds kan de Allianz arena zoals hieronder prachtig verlicht zijn.

Allianz arena golden hour Richard Bartz

 

9. Het Beierse Woud of het Zwarte Woud

Bezienswaardigheden Duitslands Top 10's nummer 9 is het Zwarte Woud of het Beierse woud. Ik kon niet kiezen en één van beiden uit de top 10 houden zou niet eerlijk zijn. Deze bezienswaardigheden van Duitsland horen allebei in de top 10 bezienswaardigheden van Duitsland thuis. Het ligt er maar net aan waar je heen gaat in Duitsland of je de één of de ander bezoekt.

Het Beierse Woud is een middelgebergte in de deelstaat Beieren en ligt aan de Tsjechische grens. Het Beierse woud loopt van boven Regensburg tot aan Passua. Het Beierse woud leent zich over het algemeen het beste voor wandelaars aangezien sommige stukken erg stijl kunnen zijn. Zo komt u ook het dichtste bij de prachtige natuur en kunt u de hoogste berg Großer Arber van 1456 meter beklimmen of ga in het zuiden naar het drielandenpunt waar vanuit je op de Dreisselberg (1333 m) neerkijkt op Duitsland, Tsjechië en Oostenrijk.

Het Zwarte Woud is een bezienswaardigheid van Duitsland die in het zuidwesten van Duitsland ligt in de deelstaat Baden-Württemberg aan de Rijn en de Franse grens. Het Zwarte Woud is het grootste middelgebergte van Duitsland. De hoogste berg in het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter. Het Zwarte Woud is dichtbebost dus verwacht geen prachtige vergezichten. Maar u komt wel prachtige watervalletjes tegen tijdens uw wandeltocht. Liever met de auto? Dan kunt u het beste de autoroute Schwarzwald-Hochstraße pakken.

Frauenberg, Grafenau

10. Porta Nigra

Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 eindigt met Porta Nigra. Dit prachte bouwwerk uit de Romeinse tijd vind je in de Duitse stad Trier. Van oorsprong was Porta Nigra een stadspoort. De poort is 36 meter breed en 30 meter hoog, waardoor Porta Nigra het grootste bestaande Romeinse bouwwerk is in Duitsland. Porta Nigra heeft zijn naam te danken aan de verwering en roetafzetting van de zandsteenblokken. Letterlijke betekent Porta Nigra namelijk Zwarte Poort.

Trier Porta Nigra BW 1

Samenvatting van de Bezienswaardigheden Duitsland Top 10:

  1. Zoo Berlin
  2. Brandenburger Tor
  3. Kasteel Neuschwanstein
  4. Loreley in de Rijnoever
  5. Mainau
  6. Krijtrotsen van het Jasmund Nationale Park
  7. Kasteel Linderhof
  8. Allianz Arena
  9. Zwarte woud of het Beierse Woud
  10. Porta Nigra

Heeft de Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Duitsland Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden DuitslandTop 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Duitsland?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Duitsland kunnen ontdekken!

Ben je naar Duitsland geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties