Bezienswaardigheden Eifel Top 10

Bezienswaardigheden Eifel Top 10

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 laat je zien wat je allemaal kunt doen in dit mooie gebied van Duitsland (en een klein beetje België). De Eifel ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Rijland-Palts en wordt in oosten afgebakend door de Rijn en in het zuiden door de Moezel. Belangrijke grensplaatsen die het gebied van de Eifel markeren zijn Aachen, Keulen, Koblenz en Trier. In het westen trekt het gebied nog een klein stukje van Oost-België in tot aan Malmedy. De Eifel staat vooral bekend om zijn natuurlijke bezienswaardigheden als de vele rivieren, meren, vulkanische bergen, watervallen en beboste gebieden. Maar de Eifel kent ook prachtige kastelen, de Nurburgring, authentieke dorpjes als Monschau en Cochem en grote steden als Keulen, Aachen en Bonn. In Eifel zijn oneindig veel fiets en wandelmogelijkheden om alle bezienswaardigheden te bezoeken.

Overzicht Bezienswaardigheden Eifel Top 10

  1. Nationaal park Eifel
  2. Burg Satzvey
  3. Natuurpark en Geopark Vulkaneifel
  4. Historisch Centrum van Trier
  5. Cochem
  6. Hochwildpark Rheinland
  7. Beklim de Hohe Acht
  8. Monschau
  9. Kasselburg
  10. Maria Laach en Laacher See

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de Bezienswaardigheden Eifel Top 10.

1. Nationaal park Eifel

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 begint met het Nationaal Park Eifel. Het Nationaal Park Eifel ligt in het noorden van de Eifel tussen Nideggen en Gemünd. Het is het enige Nationale Park in de provincie Noordrijn Westfalen. In het Nationaal Park Eifel kun je vele wandelingen en fietstochten maken, voormalig militair oefenterrein Kamp Vogelsang bezoeken en Stuwmeet de Urftsee bezichtigen.

Eifel: Urftsee im Nationalpark Eifel

2. Burg Satzvey

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 2 is Burg Satzvey. Burg Satzvey is een prachtige ouderwetse burcht uit de 14e eeuw die nog steeds in uitstekende staat te bezichtigen is. In de burcht zijn heel vaak vermakelijke shows en er worden leuke festiviteiten voor de kinderen georganiseerd, waarbij ze leren hoe het er in de middeleeuwen aan toe ging.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 2 Burg Satzvey

3. Natuurpark en Geopark Vulkaneifel

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 3 is Natuurpark en Geopark Vulkaneifel. Wat niet iedereen verwacht is dat de Eifel echt een vulkanisch gebied is. In het tertiaire tijdperk was er in de Eifel veel vulkanische activiteit, dat heeft geleid tot bergachtige gebieden en prachtige kraters gevuld met grondwater, ook wel een Maare genoemd. Naast het geologische verleden staat Vulkaneifel ook bekend om haar uitgestrekte hoogten, dichte bossen, heldere beken, heerlijk geurende weilanden en romantische dorpjes. Er zijn vele wandel en fietsroutes waarmee je het gebied kunt ontdekken, eventueel onder leiding van een gids die je meer zal vertellen over de historie van de Vulkaneifel.

Eifel: Pulvermaar bei Gillenfeld

4. Historisch Centrum van Trier

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 4 is het historische centrum van Trier. Trier staat bekend als één van de oudste steden van Duitsland en waarborgt meerdere prachtige bouwwerken uit het Romeinse tijdperk. In Trier moet je zeker op zoek gaan naar De Dom en de Onze-lieve-Vrouwekerk (Liebfrauenkirche). Zij zijn opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Daarnaast zijn er nog veel meer historische bouwwerken die erg mooi zijn om te bezoeken. Denk hierbij aan: Porta Nigra (best bewaarde Romeinse Stadspoort), de Bacilica, de Keizerthermen, de Romeinse brug, de Barbarathermen en het Amfitheater. Trier is daarnaast de geboorteplaats van Karl Marx en je kunt zijn geboortehuis bezoeken dat is ingericht als een museum.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 4 Historisch centrum van Trier

5. Cochem

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 5 is Cochem. Cochem is prachtig gelegen aan een bocht van de rivier de Moezel. In Cochem kun je de Rijksburcht, Burcht Eltz, de historische stadskern, Wild en recreatiepark Klotten en de historische mosterdmolen bezoeken. Daarnaast kun je bij Pinner-Kreuz genieten van een prachtig uitzicht en zijn er vele mooie wandel- en fietsroutes rondom Cochem. Bekijk de Bezienswaardigheden Cochem Top 10 voor een uitgebreide beschrijving (incl. foto’s) van alle mogelijkheden.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 5 Cochem

6. Hochwildpark Rheinland

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 6 is Hochwildpark Rheinland. In Mechernich aan de rand van Nationaal Park Eifel ligt het Hochwildpark Rheinland. Een wildpark, in de prachtige natuur van de Eifel, waar je kunt ontdekken welke dieren er allemaal in de omgeving leven. Ben je nieuwsgierig? Kijk dan op onderstaande video welke dieren je in Hochwildpark Rheinland van dichtbij kunt bekijken.

7. Beklim de Hohe Acht

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 7 is het beklimmen van de Hohe Acht. De Hohe Acht is met 747 meter de hoogste berg van de Eifel en bevindt zich ten oosten van Adenau. Boven op de berg, die ontstaan is uit een uitgedoofde vulkaan, bevindt zich de Kaiser-Wilhelm toren. Vanaf de toren heb je een prachtig ver uitzicht over de Eifellandschappen. De top van de Hohe Acht is via meerdere wandelpaden te bereiken en om de Hohe Acht is een waar wandelnetwerk met verschillende uitkijkplaatsen over het landschap van de Eifel.

Looking West from Hohe Acht, Eifel Mountains  

8. Monschau

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 8 is Monschau. Monschau ligt aan de rand van de Eifel op 4 kilometer van de Belgische grens. De ligging in een diep dal, langs de rivier de Roer, met veel historische architectuur en een groene omgeving maken Monschau een zeer geliefde bezienswaardigheid van de Eifel. In Monschau kun je een bezoek brengen aan het historische centrum met de vele vakwerkhuizen, het kasteel van de hertogen van Gulik, het Rote Haus, de Roer en de kerk op het centrale plein.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 8 Monschau

9. Kasselburg

Bezienswaardigheden Eifel Top 10’s nummer 9 is Kasselburg. Kasselburg is een ruïne van een 12e eeuws slot, waarbij je een 25 meter hoge toren kunt beklimmen voor een mooi uitzicht. Op een grote weide voor de Kasselburg worden spectaculaire shows gegeven met steenarenden, valken, wouwen, gieren en uilen. In een bijgelegen gebied worden ook wolven gehouden die je kunt bezoeken. Het wordt vooral spectaculair, wanneer de wolven gevoerd worden. De Kasselburg ligt net boven Pelm bij Gerolstein.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 9 Kasselburg

10. Maria Laach en Laacher See

De Bezienswaardigheden Eifel Top 10 eindigt met de Abdij Maria Laach aan het Kratermeer Laacher See. Het meer werd ongeveer 13.000 jaar geleden gevormd door een uitbarsting van de Laacher Vulkaan. Het meer ligt op 259 meter boven zeeniveau en is omgeven met groene heuvels. De omtrek van het meer is ruim 8 km en wanneer je rond het meer loopt kom je langs de abdij Maria Laach. De Abdij geldt als een van de belangrijkste bouwwerken in de Stafische stijl.

Bezienswaardigheden Eifel Top 10 - Nr 10 Abdij Maria Laach en Laacher See

 

Bezienswaardigheden Eifel Op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden van de Eifel op de kaart zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van de Eifel het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van de Eifel om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

 

 

Heeft de Bezienswaardigheden Eifel Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van de Eifel kunnen ontdekken!

Ben je naar de Eifel geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties