Bezienswaardigheden Sauerland Top 10

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in dit natuurrijke deel van Duitsland. Sauerland in een streek/middelgebergte dat in de deelstaten Noordrein-Westfalen en Hessen ligt. Sauerland staat vooral bekend om zijn vele natuurschoon, (winter)sportmogelijkheden en historische gebouwen.

Overzicht Bezienswaardigheden Sauerland Top 10:

  1. Winterberg
  2. Rothaarsteig
  3. De Burcht van Altena
  4. Fort Fun
  5. Wildpark Arnsbergerwald
  6. Slot Berleburg
  7. Druipsteengrotten Atta-höhle in Attenhorn
  8. Biggesee Stuwmeer
  9. Ertsmijnen in Ramsbeck
  10. Altstadt in Soest

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Duitsland. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de Bezienswaardigheden Sauerland Top 10.

1. Winterberg

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 begint met Winterberg. Wanneer je naar Sauerland gaat, moet je naar Winterberg geweest zijn. Winterberg ligt op 500-800 meter boven de zeespiegel en biedt talloze mogelijkheden voor de winter en de zomer. In de winter is het voor ons Nederlanders het dichtstbijzijnde Skioord waar veel Nederlanders jaarlijks gebruik van maken. In de zomer kun je er mountainbiken, wandelen, fietsen, klimmen, rodelen en nog veel meer leuke dingen. Winterberg is belangrijkste toeristische centrum van Sauerland.

2. Rothaarsteig

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 2 is Rothaarsteig. Rothaarsteig is een wandelroute van maar liefst 154 km lang. Het is een ware toeristische trekpleikster voor wandelliefhebbers die onderweg kunnen geniet van prachtige vergezichten, mooie wouden en wateren als de Ruhr, Lenne, Eder, Sieg en Lahn. Aangezien je 154 km niet zomaar af legt is het ook mogelijk om verkorte routes te doen of de route te verdelen over meerdere dagen/weken. Er zijn maar liefst 60 toegangspaden vanuit de omliggende dorpjes en er zijn mogelijkheden om je bagage van hotel naar hotel te brengen. Dan kun je volledig concentreren op het lopen, zonder je zorgen te hoeven maken over je bagage.

Bezienswaardigheden Sauerland nr 2 Rothaarsteig

3. De burcht van Altena

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 3 is de Burcht van Altena. De prachtig op een heuvelrug gebouwde burcht is een mooie bezienswaardigheid op zich. In de burcht van Altena waan je je echt weer even terug in de Middeleeuwen. Daarnaast kun je binnen in het kasteel nog een leuk museum bezoeken over de historie van de burcht van Altena.

 

Bezienswaardigheden-Sauerland-Altena-Burg1-Asio.JPG
"Altena-Burg1-Asio". Licentie CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 

4. Fort Fun

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 4 is Fort Fun. Wanneer je met de kinderen naar Sauerland gaat, moet je echt naar Fort Fun toe. Een veelzijdig park waar veel te beleven is. Bekijk de video hieronder en je bent om šŸ˜‰ .

5. Wildpark Arnsbergerwald

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 5 is het Wildpark Arnsbergerwald. Ansbergerwald is het grootste wildpark van Sauerland met een totale oppervlakte van 482m2 en bevindt zich op 580 meter hoogte. Net als de Rothaarsteig is het Wildpark Arnsbergerwald bekend om zijn mooie wandelroutes door de bergen. De bekendste route is de uplandweg. Het is ook leuk om bij een van de uitzichttorens te genieten van een prachtig panorama. Dit kan in Sauerland bij de Lörmecke-Turm tussen Warstein en de Eversberg.

Bezienswaardigheden Sauerland Ansbergerwald

 

6. Slot Berleburg

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 6 is het Slot Berleburg. Slot Berleburg ligt in de plaats Bad Berleburg en wordt als één van de weinige kastelen in Sauerland nog steeds bewoond. Van buiten in slot Berleburg een prachtige bezienswaardigheid, maar het is ook zeker aan te raden om met een rondleiding de binnenzijde van het slot te ontdekken.

Bezienswaardigheden Sauerland Berleburg

7. Druipsteengrotten Atta-höhle in Attenhorn

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 7 zijn de Druipsteengrotten Atthöhle in Attenhorn. De Atta-höhle is het grootste grottenstelsel van Duitsland dat per toeval op 19 juli 1907 werd ontdekt. In de Atta-höhle kunt u genieten van het ondergronde Duitse land met prachtige stalagmieten en stalagtieten.

bezienswaardigheden Sauerland Atta-hohle

8. Biggesee Stuwmeer

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 8 is het stuwmeer van de Biggesee. Het stuwmeer de Biggesee is de grootste van Sauerland en ligt tussen Olpe en Attendorn. De grote stuwdam ligt tussen de Biggesee en de Listersee. Bij de listersee ligt een grote camping met zwemmogelijkheden en op de Biggensee kun je een rondvaart boeken met eventueel een dinnershow.

Bezienswaardigheden Sauerland Biggesee

9. Ertsmijnen in Ramsbeck

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 nummer 5 zijn de Ertsmijnen in Ramsbeck. In Ramsbeck kun je met een treintje tot wel 600 meter onder de grond. Hier krijgt u een rondeliding met uitleg over hoe de ertsmijnbouw eeuwenlang werd bedreven. In het bijbehorende museum krijgt u de kans om een mooie verzameling mineralen en stenen te bekijken.

Bezienswaardigheden Sauerland Ertsmijnen Ramsbec

10. Altstadt in Soest

Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 eindigt met de Altstadt in het plaatsje Soest. Altstadt is een gezellige plek met authentieke huisjes waar je heerlijk een middagje kunt rondkijken en vertoeven. In de stadskern kun je het Raadhuis, de Nikolaikapelle en de St.-Patrokli-Dom bezoeken.

bezienswaardigheden Sauerland, Altstadt Soest

 

Heeft de Bezienswaardigheden Sauerland Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Sauerland kunnen ontdekken!

Ben je naar Sauerland geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties