Bezienswaardigheden Egypte Top 10

Bezienswaardigheden Egypte Top 10

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 laat je zien wat te doen in deze populaire winterzonbestemming van Afrika. Egypte is maar 4-5 uur vliegen en voor een paar honderd euro kun vaak al een weekje naar de zon van toe. Egypte leent zich uitstekend voor een lekkere luiervakantie, maar er zijn ook een hoop prachtige bezienswaardigheden die je kunt gaan bekijken. Egypte staat bekend om zijn tempels, hiërogliefen, piramides, mummies, farao’s en woestijnen, maar ook om zijn prachtige koraalriffen. Ze komen allemaal terug in bezienswaardigheden als de piramides van Gizeh, Aboe Simbel en de tempels van Luxor en Thebe. Alle informatie uit onderstaande Bezienswaardigheden Egypte Top 10 deel ik uit eigen ervaringen. In 2011 heb ik een prachtige rondreis langs alle bezienswaardigheden van Egypte gemaakt en heb voor deze top 10 er de mooiste voor je uit geselecteerd! Mocht je vragen hebben over Egypte dan laat het gerust weten. Ik help je graag. Veel plezier met het lezen van de Bezienswaardigheden Egypte top 10 en ik kan je een vakantie c.q. rondreis in Egypte zeker aanraden!

Overzicht Bezienswaardigheden Egypte Top 10

  1. Piramides en Sfinx van Gizeh
  2. Snorkelen in Egypte
  3. Aboe Simbel
  4. Luxor en Thebe
  5. Egyptisch museum in Caïro
  6. Nijlcruise
  7. Tempels van Horus in Edfu
  8. Oases in Egypte
  9. Fort Qaitbey
  10. Tempel van Philae

 

1. Piramides en Sfinx van Gizeh

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 begint met de Piramides en Sfinx van Gizeh. Bijna 5000 jaar geleden werd Gizeh (een voorstadje van Caïro) de koninklijke begraafplaats voor Memphis, de toenmalige hoofdstad van Egypte. De grootste piramide telt zo’n 2 miljoen steenblokken. Met een gemiddeld gewicht van 2,5 ton per steenblok vraag je je echt af hoe de Egyptenaren de piramides vroeger gebouwd hebben. Hier zijn dan ook vele interessante theorieën over. In de grootste piramide kun je nog een kijkje nemen in de koningskamer. De Sfinx van Gizeh was de bewaker van de Koningsgraven en is ook een mooie bezienswaardigheid van Egypte.

Bezienswaardigheden Egypte top 10 - nr 1 Piramides van Gizeh

2. Snorkelen in Egypte

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 2 is snorkelen in Egypte. Egypte is echt prachtig onder water. Dat kan ik je uit eigen ervaring verzekeren. In de populaire badplaatsen Sharm el-Sheikh, Dahab en Hurghada kun je allemaal prachtig snorkelen. Onder water vind je vissen in allerlei vrolijke kleuren en zelfs de vis uit ‘Finding Nemo’ kun je spotten. Daarnaast kun je met een beetje geluk ook schilpadden en roggen tegen komen. Ik heb mezelf uren vermaakt onder water. Er zijn zoveel verschillende vissen zijn die heel dicht bij komen, waardoor je je ogen uit kijkt.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - nr 2 Snorkelen

3. Aboe Simbel

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 3 is Aboe Simbel. Aboe Simbel en de kleinere bijhorende tempel, werden in de 13e eeuw voor Christus in een rotswand uitgehouwen. Net als bij de Piramides vraag je je iedere keer weer af hoe die Egyptenaren tot zoiets groots in staat waren. De 33 meter hoge beelden van Ramses II zijn op secure wijze uitgehouwd en Aboe Simbel is echt een kunstwerk om te zien. De mooie kleinere tempel is een eerbetoon van Ramses II aan zijn favoriete vrouw Nefertari.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 3 Aboe Simbel

4. Luxor en Thebe

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 4 is Luxor en Thebe. Luxor en Thebe liggen vlak bij elkaar aan de overkant van de Nijl. Luxor en Thebe herbergen zoveel bezienswaardigheden van hoog kaliber dat je er eigenlijk wel een aparte Top 10 van zou kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan de in een rotswand gebouwde tempel van Hatsjepsoet, alle graven in het koningsdal, de metershoge memnonkolossen, de Luxor tempel, de tempels van Karnak en het Ramesseum. Er is genoeg te zien bij deze vierde bezienswaardigheid van de Bezienswaardigheden Egypte Top 10.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 4 Luxor en Thebe

5. Egyptische museum in Caïro

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 5 is het Egyptisch museum in Caïro. Het Egyptisch museum in Caïro is enorm groot en bevat twee verdiepingen. Er zijn meer dan 120.000 stukken te zien uit elke periode van de Egyptische geschiedenis. De pronkstukken van het Egyptisch museum zijn de objecten uit het graf van de beroemde Egyptische koning Toetanchamon. Zo kun je onder meer zijn troon en gouden dodenmasker bezichtigen. In het Egyptisch museum zijn rondleidingen met gids mogelijk en ook erg interessant wanneer je meer wilt weten over de historie van alle stukken die tentoongesteld worden.

Bezienswaardigheden Egypte top 10 - nr 5 Egyptisch Museum

6. Nijlcruise

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 6 is een Nijlcruise. Een Nijlcruise is niet alleen een uitstekende vervoersmethode om verschillende bezienswaardigheden langs de Nijl te bezoeken, maar is ook een bezienswaardigheid op zich. Tijdens een Nijlcruise kom je langs authentieke waterdorpjes, zie je kinderen in het water spelen, vissers vis vangen en nog veel meer van het dagelijkse leven langs de Nijl. Het is heerlijk om op de boot te relaxen en te genieten van de omgeving. Op ons schip konden we zelfs lekker vanuit een zwembadje de omgeving van de Nijl bekijken.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 6 Nijlcruise

7. Tempel van Horus in Edfu

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 7 is de Tempel van Horus in Edfu. Edfu vind je halverwege Luxor en Aswan langs de Nijl. De Tempel van Horus heeft bijna 2000 jaar onder een laag zand en slib gelegen en is daardoor de oudste en beste bewaarde tempel van Egypte. Een mooie bezienswaardigheid van Egypte.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 7 Tempel van Horus in Edfu 

8. Oases in Egypte

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 8 zijn de oases in Egypte. De eerste keer toen ik een oase zag vond ik het heel apart. Je zou zweren dat er een flinke plas wat ligt, maaaar die ligt er niet. Ik was gelukkig niet in waternood, maar ik kan me goed indenken hoe de woestijnbewoners (de Bedoeïenen) er af en toe flink de pest in hadden als ze een oase zagen in plaats van een echte waterbron. Hieronder zie je een foto van de oase die ik ben tegengekomen..Net echt toch??

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 8 Oases in Egypte

9. Fort Qaitbey

Bezienswaardigheden Egypte Top 10’s nummer 9 is Fort Qaitbey. Fort Qaitbey ligt in de oostelijke haven van Alexandrië, een stad in het noorden van Egypte. Het fort dateert uit 1480 en lijkt van veraf net een speelgoedkasteeltje. Wanneer je er dichtbij staat wordt fort Qaitbey ineens een heel imponerend fort. Vanaf het Fort heb je ook een prachtig uitzicht over zee.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - nr 9 Fort Qaitbey

10. Tempels van Philae

De Bezienswaardigheden Egypte Top 10 eindigt met de Tempels van Philae. Op het eiland staan meerder tempelcomplexen, o.a. de Poort van Hadrianus, de tempel van Hathor en de Kiosk van Trajanus. De laatste staat hieronder afgebeeld en is ook een mooi gezicht vanaf het water.

Bezienswaardigheden Egypte Top 10 - Nr 10 Tempel Philae

 

Bezienswaardigheden Egypte Op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden van Egypte op de kaart zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Egypte het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Egypte om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

 

 

Heeft de Bezienswaardigheden Egypte Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Egypte kunnen ontdekken!

Ben je naar Egypte geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties