Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 geeft je een goede indruk wat je kunt ontdekken op het grootste Griekse eiland in de Ionische Zee. Kefalonia is 786 km2 groot en ligt ten zuiden van Lesbos en ten noorden van Zakhyntos. Kefalonia is minder ontdekt en toeristisch dan de meeste Griekse eilanden, maar juist daardoor extra authentiek en mooi. Kefalonia heeft prachtige stranden als Myrtos Beach, stijl aflopende kustlijnen, mooie bergketens, de Melissanigrot en leuke plaatsen als Assos, Fiskardo, Lixouri, Argostoli en Sami.

10 leukste Bezienswaardigheden op Kefalonia:

 1. Myrtos
 2. Fiskardo
 3. Melissani
 4. Assos
 5. Ainos Nationaal Park
 6. Argostoli
 7. Drongarati grot
 8. Lixouri
 9. Sami
 10. Agios Gerasimos Klooster

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Kefalonia. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vindt het terug in de bezienswaardigheden Kefalonia Top 10.

1. Myrtos

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 begint met Myrtos. Myrtos is een adembenemend strand in het noorden van Kefalonia en scoort altijd goed in de lijstjes van de mooiste stranden van Griekenland. Myrtos ligt ingesloten tussen twee hoge bergen, genaamd Agia Dynati en Kalon Oros. Dat maakt de weg naar Myrtos en het uitzicht van bovenaf al tot twee prachtige bezienswaardigheden. Eenmaal op het Myrtos strand aangekomen, zie je een azuurblauwe zee die uitnodigt om in te duiken. Enige nadeel van Myrtos zijn de kiezels. Waterschoenen zijn dus geen overbodige luxe.

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 - Myrtos beach

2. Fiskardo

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 2 is Fiskardo. Fiskardo wordt door velen gezien als het mooiste dorp van Kefalonia. Fiskardo is een gezellig havenstadje met vele winkeltjes en restaurantjes. Door de authentieke Venetiaanse gebouwen hangt er een aangename sfeer in Fiskardo. Je moet ook zeker even naar Foki Fiskardo. Een klein strandje in de prachtig beboste omgeving van Fiskardo. Heerlijk om even af te koelen!

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 - Fiskardo

3. De Melissanigrot

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 3 is de Melissanigrot. De Melissanigrot is een bijzondere bezienswaardigheid op Kefalonia. De meeste grotten die je bezocht hebt, zul je te voet bekeken hebben. Bij de Melissanigrot gaat het anders! Met een roeibootje ga je naar een prachtig ‘ondergronds’ meertje waar het daglicht via een gat, omringd met groene bomen, naar binnen schijnt. Hierdoor krijgt het heldere water mooie, blauwe en groene tinten. Het is een betoverende bezienswaardigheid van Kefalonia.

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 - Melissani

4. Assos

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 4 is Assos. Assos heeft een aparte ligging aan de binnenste punt van een beschutte baai in het noorden van Kefalonia. Op de onderstaande foto kun je dit goed zien. Op de foto zie je op het schiereiland de resten van een Venetiaanse burcht uit de 16e eeuw die je kunt bezoeken. Vanaf deze bezienswaardigheid van Kefalonia wordt je getrakteerd op een mooi uitzicht. In Assos vind je gezellige restaurantjes en er zijn 2 kleine strandjes waar je kunt zwemmen.

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 - Assos van bovenaf

5. Ainos Nationaal Park

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 5 is Ainos Nationaal Park. Ainos Nationaal Park is het gebied rondom de hoogste berg van Kefalonia. De Ainos is 1628 meter hoog en biedt uitzicht over een groot deel van het eiland. Je kunt het Nationale Park op Kefalonia het beste verkennen via een van de wandelroutes. Als je geluk hebt, kom je onderweg nog de wilde paarden van Kefalonia tegen. Je gaat in ieder geval een groot deel van de ruim 400 verschillende plantsoorten tegen komen. Een leuke bezienswaardigheid van Kefalonia wanneer de zon even niet schijnt.

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 - Ainos, Kefalonia

6. Argostoli en omgeving

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 6 is Argostoli. Argostoli is de hoofdstad van Kefalonia. Tijdens de aardbeving in 1953 is een groot deel van de stad verwoest en weer opnieuw opgebouwd. Daardoor oogt Argostoli vrij modern. In Argostoli kun je een bezoek brengen aan de 2km lange boulevard, schildpadden spotten in de haven, de Bosset brug bekijken, het archeologisch museum bezoeken, de vuurtoren van Agioi Theodoroi bekijken, ontspannen in Napier Park en je laten verwonderen in Katavothres.

De Bosset brug is een van de constructies die de aardbeving overleeft heeft en is gebouwd omstreeks 1813. De vuurtoren is één van de meest gefotografeerde plekken op Kefalonia. In Napier Park kun je genieten van de prachtige flora en fauna van Kefalonia en Katavothres wordt gezien als een geologisch fenomeen dat je gezien moet hebben. Kortom, genoeg bezienswaardigheden die het ontdekken waard zijn in de hoofdstad van Kefalonia.

Zeeschildpadden spotten in Argostoli - Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10

7. Drongarati grot

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 7 is de Drongarati grot. De pas in 1953 ontdekte Drongarati grot herbergt indrukwekkende stalagnieten en stalagtieten. De Drongarati grot ligt ten zuidwesten van Sami in oosten van Kefalonia.

Drongarati Cave- Kefalonia

8. Lixouri

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 8 is Lixouri. Lixouri is na Argostoli de grootste plaats op Kefalonia. Er zijn veel hotels, restaurants en barretjes te vinden waar je tot laat nog iets lekkers kunt drinken. In de omgeving van Lixouri zijn veel mooie stranden te vinden. Platia Ammos Beach, Mega Lakkos Beach en Kounopetra zijn de bekendste. Het sociale middelpunt van Lixouri is de grote Platia aan de weg langs de kust. Er varen dagelijkse meer veerdiensten tussen Argostoli en Lixouri.

Lixouri - Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10

9. Sami

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10’s nummer 9 is Sami. Sami ligt aan de voet van een berg, waar nog oude stadsmuren te bezichtigen zijn. In Sami zijn ook nog een Romeins kamergraf en Romeins badhuis bewaard gebleven. Een andere bezienswaardigheid in Sami is het Agrilion klooster. Neem ook eens een kijkje in de middeleeuwse kerk Agios Nikolaos in Sami.

10. Agios Gerasimos Klooster

Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 eindigt met het Agios Gerasimos Klooster. Het Agios Gerasimos Klooster is het meest bezochte klooster van Kefalonia. Het Agios Gerasimos Klooster is te vinden aan de rand van de Omalonvalkte, 400 meter boven de zee en wordt omsloten door bergen.

Agios Gerasimos Klooster - Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10

 

Bezienswaardigheden Kefalonia Op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden van Kefalonia op de kaart zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Kefalonia het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Kefalonia om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

 

 

Heeft de Bezienswaardigheden Kefalonia Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Kefalonia kunnen ontdekken!

Ben je naar Kefalonia geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties