Bezienswaardigheden Italië Top 10

Bezienswaardigheden Italië Top 10

Bezienswaardigheden Italië Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in het land dat ook wel 'De Laars' genoemd wordt. Italie heeft de meeste Unesco Werelderfgoed bezienswaardigheden van de wereld. Er zijn heel veel oude gebouwen bewaard gebleven uit de Romeinse tijd. Italie wordt door zijn bezienswaardigheden ook wel Bel Paese genoemd, wat mooi land betekend.

Ondanks de vele bezienswaardigheden hebben we een top 10 bezienswaardigheden van Italie proberen samen te stellen met een gevarieerd aanbod aan bezienswaardigheden. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de top 10 bezienswaardigheden van Italie. Wij hopen dat u deze top 10 van bezienswaardigheden van Italie u verder helpt met het plannen van een prachtige vakantie in Italie.

1. De kanalen en romantiek van Venetië

Bezienswaardigheden Italie Top 10 begint met de stad Venetië. Venetië bestaat uit meer dan 100 eilanden, waardoor de klasssieke Ventiaanse Gondel als één van de belangrijkste vervoersmiddelen maakt van deze bezienswaardigheid. Het is zeker één van de meest romantische bezienswaardigheden van Italie en heeft in 1987 een terechte plek gekregen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Bezienswaardigheden Italie - Venetie

 

2. Colosseum

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 2 is een prachtig cultureel erfgoed. Het Colosseum was het grootste amfitheather in het Romeinse Rijk en was gebouwd voor de Spelen. Hierna was het Colosseum vooral het toneel van gladiatoren en schouwspelen. Historici schatten dat er tussen de 300.000 en 500.000 mensen gesneuveld zijn in het Colosseum.

Bezienswaardigheden Italie - Colosseum in Rome-April 2007-1- copie 2B

3. Sint Pietersplein en Basiliek in Vaticaanstad

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 3 ligt in de kleine deelstaat Vaticaanstad. De Sint Pietersbasiliek gelegen aan het Sint Pietersplein trekt jaarlijk velen katholieken en is voor hen een belangrijk bedevaartsoord. Wanneer Paus Benedictus XVI in op zondag in Rome is geeft hij iedereen om 12.00 uur de zegen vanuit het raam van zijn werkkamer.

 

Bezienswaardigheden Italie - Rome Saint Peter's Square view from the dome of Saint Peter's Basilica 3

4.Monte Baldo

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 4 is er één voor de liefhebbers van bergen en prachtige vergezichten. De Monte Baldo is een bergketen die loopt vanaf het Gardameer tot aan de Adige. De hoogste top van de Monte Baldo is de Pozzette op 2218 meter hoogte. Daarnaast kent de Monte Baldo ook nog de Telegrafo op 2200 meter hoogte en de Altissimo op 2078 meter hoogte. Deze natuurlijke bezienswaardigheden worden vormgegeven door prachtige kalksteenhellingen, met weiden, valleien, rotsen, olijfgaarden en wijngaarden. De Monte Baldo is te voet, per kabelbaan en  per auto te bereiken.

Bezienswaardigheden Italie - Monte Baldo

 

5.Pompeii en Vesuvius

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 5 is Pompeii met uitzicht op de vulkaan Vesuvius. Pompeii is een oude Romeinse stad die volledig bedekt is geweest door as van een uitbarsting van de Vesuvius. Dankzij deze uitbarsting is Pompeii een van de best bewaarde Romeinse steden geworden en is het één van de bezienswaardigheden van Italie die een plek heeft veroverd op de UNESCO Werelderfgoelijst.

Bezienswaardigheden Italie - Pompei en Vesuvius

6. Toren van Pisa

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 6 van Italie kent iedereen. De Toren van Pisa is één van de bekendste bouwwerken en bezienswaardigheden van Italie en mocht niet ontbreken. Deze Klokkentoren is in 1173 begonnen met overhellen en is in verschillende periodes verder gebouwd, waardoor hij scheef is blijven staan. Hadden ze de Toren van Pisa in één keer doorgebouwd dan had hij er waarschijnlijk niet meer gestaan en was hij omgevallen. De Toren van Pisa is 56 meter hoog en zijn helling wordt geschat op ongeveer 10%.

Wist je dat?  Onder de kertoren van Acquoy in Geldermalsen, die bijna net zo scheef staat, het graf ligt van C. Pisa.

Bezienswaardigheden Italie - De Toren van Pisa

7. Etna beklimmen

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 7 is voor de actievelingen. De Etna kun je beklimmen op het Italiaanse eiland Sicilië. Het hoogste punt dat je kunt bereiken is bij de Osservatore op bijna 3.000 meter hoogte. Het is hier net alsof je op de maan beland bent. Onderweg kom je grote kloven tegen, waaronder de Valle del Bove en enkele kraters als de Trifoglietto en de Mongibello. Ben je iets minder te been? Pak dan in Rifugio Sapienza de kabelbaan tot 2580 meter hoogte om vervolgens vanaf hier met een 4×4 jeep tot de Osservatore door te kunnen rijden.

Tip: Startpunt voor wandelingen lig op Rifugio Sapienza of Piano Provenzana aan de andere zijde van de berg.

Bezienswaardigheden Italie - Etna

8. Cinque Terre

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 8 zijn de vijf dorpje bij La Spezia genaamd Cinque Terre. Het is heel leuk om van dorp naar dorp te wandelen waarbij je prachtig uitzicht hebt op de dorpjes die één geworden zijn met de kust, de zee en de terassenteelt op de heuvels. Als u iets slechter te been bent of geen zin hebt om te lopen kun u ook met een treintje van dorp tot dorp reizen. S’ Avonds zijn de dorpjes zoals je hieronder kunt zien een lust voor het oog. Overdag kunt u genieten van de kleurrijke huisjes aan de kust.

bezienswaardigheden-italie

9. Gola Dell ‘alcantara

Bezienswaardigheden Italië Top 10's nummer 9 is de Gola Dell ‘alcantara. De Alcantara is een 52 km lange rivier op het Italiaanse eiland Sicilië die duizenden jaren geleden geblokkeerd werd door een lavastroom van de Etna. Door het koele water koelde de lava heel snel af, waardoor het kristaliseerde in verticale kolommen die vervolgens op bijzondere wijze zijn bijgeschuurd door de rivier. Hierdoor zijn er prachtige kloven en ravijnen ontstaan zoals de Gola Dell’alcantara waartoe je toegang krijgt via et Alcantara Rivierpark.

Gole dell'Alcantara-pjt1

10. Lago di Como

Bezienswaardighenden Italië Top 10 eindigt met het Comomeer, oftewel Lago di Como. Lago di Como vind zijn oorsprong in de Italiaanse alpen. Het meer ligt op 198 meter hoogte met zijn diepte van 410 meter het diepste meer van Italie. Voor de dames nog leuk nieuws. Wellicht kom je George Clooney tegen. Hij heeft een vakantiehuis aan het Comomeer. De locatie is helaas onbekend.

Tip: De hoogste berg aan het meer is de Monte Legnone (2609 m) en geeft een prachtig uitzicht over het meer.

Lac de Come Adda

Bezienswaardigheden Italie op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Italie zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Italie het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Italie om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Samenvatting van de Top 10 Bezienswaardigheden Italië:

  1. De kanalen en romantiek van Venetië
  2. Het Collosseum
  3. Sint Pietersplein en Basiliek in Vaticaanstad
  4. Monte Baldo
  5. Pompei en Vesuvius
  6. Toren van Pisa
  7. Etna beklimmen
  8. Cinque Terre
  9. Gola Dell 'alcantara
  10. Lago di Como (Het Como meer)

Heeft de Bezienswaardigheden Italië Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Italië Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Italië Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Italië?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Italië kunnen ontdekken!

Ben je naar Italië geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties