Bezienswaardigheden Tokio Top 10

Bezienswaardigheden Tokio Top 10

Bezienswaardigheden Tokio Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke uitjes in de hoofdstad van Japan. Met 38 miljoen inwoners is Tokio echt enorm. De hoofdstad van Japan bestaat uit 23 gewesten die elk hun eigen bestuur hebben. Tokio is modern, maar daardoor ook niet goedkoop. De beste reistijd is in onze zomermaanden. Het is er dan zo’n 21-28 graden. Bezienswaardigheden die je in Tokio kunt bezoeken zijn het keizerlijke paleis, de Senso-ji tempel, het Ueno park, Kabuki-za theather en Ginza. Daarnaast heeft Tokio ook een aan mooie musea om te bezoeken. Ontdek alle bezienswaardigheden van Tokio hieronder.

10 leukste Bezienswaardigheden van Tokio:

  1. Het Keizerlijke Paleis
  2. Sensō-ji Tempel
  3. Nationaal Museum van Natuur en Wetenschap
  4. Tokio Skytree
  5. Ueno Park
  6. Kabuki-za Theater
  7. Ginza
  8. Nationaal Museum van Tokio
  9. De Meiji Shrine
  10. Nationaal Kunstcentrum

Bezienswaardigheden Tokio Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Japan. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de bezienswaardigheden Tokio Top 10.

1. Het Keizerlijke Paleis

Bezienswaardigheden Tokio Top 10 begint met het keizerlijke paleis. Het keizerlijke paleis wordt ook wel Kokyo genoemd. In de Tweede Wereldoorlog is dit paleis verwoest door bombardementen en is in 1968 weer in dezelfde stijl herbouwd. Het paleis is alleen twee dagen per jaar binnenin te bezichtigen. Deze twee dagen zijn op nieuwjaarsdag en op de verjaardag van de keizer. De tuinen om het paleis heen zijn wel het hele jaar open voor publiek. Als je op de Nijubashi brug staat, dan heb je een mooi uitzicht op het paleis.

Imperial Palace Close Up

2. Sensō-ji Tempel

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 2 is de Sensō-ji tempel. De Sensō-ji tempel ligt in de wijk Asakusa en is de meest beroemdste heiligdom van de stad. Het is een boeddhistische tempel en opgericht in het jaar 645. Ondanks het vaak is herbouwd, is het oorspronkelijke uiterlijk behouden.

Sensō-ji (Asakusa Kannon Temple)

3. Nationaal Museum van Natuur en Wetenschap

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 3 is het nationaal museum van natuur en wetenschap. Dit museum is geopend in 1871 en is één van de oudste musea van het land. Je kan hier tentoonstellingen vinden over de evolutie en fossielen. Zo kan je verschillende exposities van prehistorische wezens en het Japanse volk vinden, waarmee ook de traditionele gewoonten en outfits te bezichtigen zijn.

National Museum of Nature and Science,Tokio

4. Tokio Skytree

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 4 is de Tokio Skytree. De Tokio Skytree is het hoogte bouwwerk van Japan en is maar liefst 634 meter hoog. De toren wordt zowel gebruikt voor televisie/radio uitzendingen als toeristische uitzichten. Je kan dan als toerist voor twee uitkijkmogelijkheden kiezen, namelijk op 150 meter of op 250 meter.

Spring evening sky | Tokio

5. Ueno Park

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 5 is het Ueno park. Het Ueno park is één van de meest populaire toeristische attracties, omdat je hier kunt genieten van de prachtige natuur en een dierentuin met aquariumdieren kunt bekijken. Daarnaast kan je in een kleine boot langs een klein eiland varen waarop de Bentendo tempel staat.

Ueno park, Tokio

6. Kabuki-za Theater

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 6 is het Kabuki-za theater. Het Kabuki-za theater ligt in Ginza en is één van de bekendste als historische Japanse theaters. Hier worden traditionele Kabuki optredens gedaan. Zo worden er optredens gedaan over historische gebeurtenissen, morele conflicten en liefde tussen de man en vrouw. Het bijzondere hiervan is dat de acteurs een speciale taal spreken die zelfs voor de Japanse mensen moeilijk te begrijpen is. De acteurs worden begeleidt door traditionele instrumenten en kunnen door het speciaal gebouwde podium ineens verdwijnen en weer tevoorschijn komen.

Kabuki-za Theatre I

7. Ginza

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 7 is Ginza. Ginza is de drukste winkelstraat van Tokio en hier kan je dus inkopen doen of gewoon rondwandelen. Het staat bekend om zijn luxe en daarom kan je hier exclusieve en paleisachtige winkels vinden. Naast de warenhuizen en boetieks, kan je ook wat lekkers drinken en eten in de restaurants of koffiehuizen.

Ginza, Tokyo

8. Nationaal Museum van Tokio

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 8 is het nationaal museum van Tokio. Het nationaal museum van Tokio bezit meer dan 100.000 belangrijke werken van de Japanse, Chinese en Indiase kunst. Hierbij zitten ook 100 nationale schatten. Het museum is geopend in 1938. Je kan hier bijv. schilderijen, boeddhistische beelden, historische Japanse kleding en historische wapens en militaire uitrusting vinden.

Toyokan, Tokio National Museum

9. De Meiji Shrine

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s nummer 9 is de Meiji Shrine. De Meiji Shrine is één van de belangrijkste religieuze plaatsen van Tokio. Je kan hier dan ook lokale bevolking vinden die speciaal gekleed zijn en soms bruiloften bijwonen. Daarnaast ligt er een groot bos langs, waarin maar liefst 245 verschillende soorten bomen uit de hele wereld te zien zijn.

Meiji Shrine Honden

10. Nationaal Kunstcentrum

Bezienswaardigheden Tokio Top 10’s eindigt met het nationaal kunstcentrum. Dit nationaal kunstcentrum is een bijzonder museum. Het gebouw heeft opvallende gebogen glazen ramen en 600 mooie schilderijen. De meeste schilderijen komen uit de 20e eeuw en bezit een aantal belangrijke stukken van de moderne kunst. Eventueel kan je ook exposities bekijken uit de hedendaagse kunst vanuit de hele wereld in de gebouw ernaast (het Mori kunst museum).

National Art Center, Tokyo, Japan- 2

Bezienswaardigheden Tokio op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Tokio zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Tokio het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Tokio om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Tokio Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Tokio kunnen ontdekken!

Ben je naar Tokio geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties