Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10 is een overzicht met de 10 leukste bezienswaardigheden voor je vakantie naar Luxemburg. Geniet van de natuur in de Arndennen, Berdorf en Natuurpark Boven Sûre. Bezoek de prachtige kastelen Vianden en Beaufort of breng een bezoekje aan het karakteristieke stadje Larochette of Nationaal Museum van Geschiedenis en kunst.

10 leukste Bezienswaardigheden van Luxemburg:

  1. Vianden kasteel
  2. Berdorf
  3. Larochette
  4. Place Guillaume II
  5. Nationaal museum van geschiedenis en kunst
  6. Bockkazematten
  7. Ardennen
  8. Echternach
  9. Boven Sûre natuurpark
  10. Beaufort kasteel

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Luxemburg. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de bezienswaardigheden Luxemburg Top 10.

1. Vianden kasteel

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10 begint met het Vianden kasteel. Dit is één van de grootste kastelen ten westen van de Rijn. Het ligt op een rotsachtige berg en ligt vlak bij de stad Vianden. Het kasteel dateert uit de 10e eeuw en is een populaire toeristische bezienswaardigheid in Luxemburg.

Warm Castle

2. Berdorf

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 2 is Berdorf. Berdorf is één van de belangrijkste toeristische gebieden in het Groothertogdom Luxemburg. Je kan hier wandelen op goed onderhouden wandelpaden die door rotsachtige heuvels gaan. Zo kan je genieten van mooie uitzichten, maar je kan ook wandelen in een ruim gebied van bossen (3000 hectare). Tot slot is het een enorm populair gebied voor bergbeklimmers.

Driepoot

3. Larochette

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 3 is Larochette. Larochette is een schilderachtige oude stad, die ligt in een rotsachtig dal en is omgeven door bossen. Larochette heeft een mooi en middeleeuws plein, een museum van de industrie en een aantal historische monumenten. Daarnaast liggen 2 kastelen en de resten van een Romeins kamp in Aalburg op loopafstand.

Larochette

4. Place Guillaume II

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 4 is Place Guillaume II. Place Guillaume II is een plein in de stad Luxemburg. Je kan hier het prachtige stadhuis vinden, het ruiterstandbeeld van Willem II en de beroemde Trémont’s leeuwen. Daarnaast ligt het 16e eeuwse huis van Raville met een prachtige gevel vlakbij.

Luxembourg

5. Nationaal museum van geschiedenis en kunst

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 5 is het nationaal museum van geschiedenis en kunst. Dit museum is zeker de moeite waard om te bekijken, want je kan hier veel bezichtigen zoals: kunstvoorwerpen, archeologische vondsten, gereedschap, meubelen, wapens en documenten over de geschiedenis van Luxemburg.

Parc de Bercy, Muséum National d'Histoire Naturelle, Galeries de Paléontologie et d'Anatomie Comparée, Jardin du Luxembourg, Panthéon

6. Bockkazematten

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 6 is de Bockkazematten. Deze Bockkazematten maken deel uit van een groot verdedigingswerk van Luxemburg en staat op de UNESCO-werelderfgoed lijst. Er is een ondergronds netwerk waar niet alleen 1200 soldaten (met hun paarden) konden schuilen, maar er zaten ook ateliers, bakkerijen en slachthuizen in.

Bock Casements

7. Ardennen

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 7 is de Ardennen. In de Ardennen kan je steile kliffen, beboste bergen en verborgen valleien vinden. Er zijn prachtige indrukwekkende uitzichten die je kan opzoeken en daarnaast zijn er veel kastelen en burchten op een heuveltop te bezichtigen.

l'Ardenne

8. Echternach

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 8 is Echternach. Echternach is de oudste stad in Luxemburg. De stad heeft nog steeds een middeleeuwse uitstraling door de oude aristocratische huizen en de smalle straatjes. Een aanrader om te bezichtigen is het zeven-eeuwse Benedictijner Abdij met een eigen museum.

2012 Luxemburg 0451 Echternach

9. Natuurpark Boven Sûre

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s nummer 9 is het natuurpark Boven Sûre. Dit natuurpark bestaat uit diepe dalen, beboste hellingen en een meer. In het park kan je veel verschillende activiteiten doen zoals: wandelen, zwemmen, duiken, vissen of een boottocht maken. Daarnaast beschikt het gebied over een rijk cultureel erfgoed.

Esch-sur-Sûre.Vue depuis le Château.1

10. Beaufort kasteel

Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10’s eindigt met het Beaufort kasteel. Het Beaufort kasteel is van de 12e eeuw en staat in een schitterende omgeving. Een groot deel van het kasteel is onbewoonbaar, maar desondanks is het geweldig om te verkennen.

XK 65 Weekend in Echternach/Luxembourg 2013

Bezienswaardigheden Luxemburg op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Luxemburg zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Luxemburg het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Luxemburg om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Luxemburg Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Luxemburg kunnen ontdekken!

Ben je naar Luxemburg geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties