Bezienswaardigheden Middelburg Top 10

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in de hoofdstad van de provincie Zeeland. Middelburg ligt op het eiland Walcheren en telt zo’n 48.000 inwoners. Middelburg dankt zijn naam aan het gegeven dat het, heel toepasselijk, de middelste burcht was op Walcheren. Het lag vroeger tussen de burchten Duinburcht (Domburg) en Zuidburcht (Souburg) in. Middelburg is met ruim 1100 rijksmonumenten de zevende monumentenstad van Nederland. Belangrijke trekpleisters van Middelburg zijn onder meer het Stadhuis en de Abdij. Daarnaast heeft Middelburg ook voor jongere bezoekers leuke uitjes, zoals het gezellige stadscentrum, Glowgolf, Mini Mundi en Utropia. Middelburg is een stad die veel te bieden heeft voor jong en oud!

Overzicht Bezienswaardigheden Middelburg Top 10

  1. Stadhuis van Middelburg
  2. Rondvaart door Grachten van Middelburg
  3. Uitzicht vanaf de Abdijtoren Lange Jan
  4. Mini Mundi
  5. Zeeuws Museum in de Abdij
  6. Utropia
  7. Shoppen in Middelburg
  8. Koepoort
  9. Glow Golf
  10. De Haven van Middelburg


Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in de provincie Zeeland. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de bezienswaardigheden Middelburg Top 10.

1. Stadhuis van Middelburg

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 begint met het Stadhuis van Middelburg. Het Stadhuis van Middelburg is een prachtig bouwerk uit de laat-gotische stijl. De bouw duurde van halverwege de 15e eeuw tot begin 16e eeuw. In 1940 werd door bombardementen en beschietingen een groot deel van het Stadhuis verwoest. Na een lange periode van renovaties staat het Stadhuis van Middelburg er nu weer prachtig bij.

Bezienswaardigheden Middelburg nr 1 Stadhuis van Middelburg aan de Markt

2. Rondvaart door Grachten van Middelburg

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 2 is een rondvaart door de grachten van Middelburg. Bij de Kloveniersdoelen kunt u van begin april tot halverwege november een rondvaart boeken. In open boten vaar je door de oude grachten van Middelburg. Onderweg kom je onder andere de oude gebouwen en pakhuizen uit het VOC-tijdperk tegen en vaar je onder lage bruggetjes door. Tijdens de rondvaart door de grachten van Middelburg zal een gids extra uitleg geven over de historie van de stad. Sportievelingen kunnen de grachten van Middelburg (zonder gids) verkennen met een kano of waterfiets. Het is een erg leuke beleving om Middelburg vanaf het water te ontdekken!

 

Bezienswaardigheden Middelburg nr 2 Rondvaart door grachten

3. Uitzicht vanaf de Abdijtoren Lange Jan

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 3 is het prachtige uitzicht dat je hebt vanaf de Lange Jan. De Lange Jan is 91 meter hoog en daarmee de op twee na hoogte toren van Nederland. Je moet maarliefst 207 treden beklimmen voordat je helemaal boven bent, maar eenmaal boven aangekomen kun je genieten van een prachtig uitzicht over Walcheren!

 

Bezienswaardigheden Middelburg nr 3 Lange Jan

 

4. Mini Mundi

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 4 is het familiepretpark Mini Mundi. Mini Mundi bestaat uit drie onderdelen; het Miniatuurpark, het Pretpark en de Indoorspeeltuin. In het miniatuurpark kun je Walcheren in het klein bewonderen. Het miniatuurpark is gebouwd in samenwerking met Madurodam, het bekendste Miniatuurpark van Nederland, en is gebouwd op een schaal van 1 op 20. In het pretpark kun je in de achtbaan of rondjes draaien in de 10 meter hoge ballontoren en in de indoorspeeltuin kunnen de kinderen klauteren op de stormbaan en springkussens of aan de slag met één van de reuzespelen. Mini Mundi is vooral leuk voor de wat jongere kinderen.

Bezienswaardigheden Middelburg nr 4 Mini Mundi
 

5. Zeeuws Museum in de Abdij

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 5 is het Zeeuws Museum in de Abdij van Middelburg. In het Zeeuws Museum kun je de tachtigjarige oorlog aan de hand van een serie unieke, wereldberoemde wandtapijten beleven. Bekijk Zeeuwse schatten in de Wonderkamers of laat je verrassen door de modepresentaties waarin streekdracht en hedendaagse mode gecombineerd worden.

 

Bezienswaardigheden Middelburg nr 5 Zeeuws Museum

 

6. Utropia

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 6 is de Tropische Volgeltuin Utropia. Utropia is een uitje voor het gehele gezin. Kinderen kunnen een speurtocht maken die ze spelenderwijs van alles leert over de natuur en dieren uit Utropia. Onderweg komen ze allerlei dieren tegen en kun ze onder andere een lori uit de hand laten eten, vissen aaien en knuffelen met een kaketoe.

Bezienswaardigheden Middelburg nr 6 Utropia

7. Shoppen in Middelburg

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 7 is shoppen in Middelburg. In Middelburg winkel je in een prachtig authentiek decor. Naast alle bekende grote winkelketens zijn er in Middelburg veel leuke kleine winkeltjes te vinden. Daarnaast zijn er gezellige terrasjes om tussendoor een lekker drankje te pakken.

 

Bezienswaardigheden Middelburg nr 7 Shoppen in Middelburg

8. Koepoort

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 8 is de Koepoort. De Koepoort is de enige stadspoort van Middelburg die nog in goede staat te bezichtigen is. Middelburg had vroeger acht stadspoorten die de ingang tot de stad vormden. De Koepoort is gebouwd in 1735 en is een Rijksmonument in de Barokke stijl.

Bezienswaardigheden Middelburg nr 8 De Koepoort

9. Glow Golf

Bezienswaardigheden Middelburg Top 10’s nummer 9 is Glow Golf. Bij Glow Golf speel je minigolf in een adembenemend lichtgevend decor. Met glow in the dark ballen kun je je uitleven op 18 banen in een lichtgevende jungle. Bekijk de video voor een leuke impressie.

10. De Haven van Middelburg

De Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 eindigt met de haven van Middelburg. De haven van Middelburg was vroeger één van de belangrijkste handelssteden van Nederland vanwege zijn strategische ligging tussen Amsterdam en Antwerpen. Vandaag de dag is de haven nog steeds een leuke bezienswaardigheid door de mooie boten die er geregeld aanmeren.

Bezienswaardigheden Middelburg nr 10 Haven van Middelburg

Heeft Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Middelburg Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Middelburg?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Middelburg kunnen ontdekken!

Ben je naar Middelburg geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties