Bezienswaardigheden Nederland Top 10

10 Top Bezienswaardigheden Nederland

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in ons eigen land. Waarom zouden we bezienswaardigheden ver weg gaan zoeken, als Nederland ook zoveel moois te bieden heeft? De Bezienswaardigheden Nederland Top 10 is zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vindt het terug in deze Bezienswaardigheden Nederland Top 10.

De Leukste Bezienswaardigheden van Nederland

  1. De Molens van Kinderdijk
  2. De Grachten van Amsterdam
  3. Het Keukenhof
  4. De Deltawerken
  5. De Nederlandse Pretparken Six Flags en de Efteling
  6. De Veluwe
  7. Het Vrijthof Maastricht
  8. Het Rijksmuseum Amsterdam
  9. De Waddeneilanden
  10. Dierentuin Blijdorp in Rotterdam

1. De Molens van Kinderdijk

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 begint met de Molens van Kinderdijk. De molens  van Kinderdijk vormen een prachtig gezicht aan de rand van de dijk. Éen van de molens is ook van binnen te bezichtigen. De molens van deze bezienswaardigheid zijn gebouwd om het water uit de polder te pompen. De eerste bezienswaardigheid Nederland, Molens van Kinderdijk, is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 - Kinderdijk

2. De Grachten van Amsterdam

De 2e bezienswaardigheid uit de top 10 bezienswaardigheden Nederland zijn de grachten van onze hoofdstad Amsterdam. Deze bezienswaardigheid wordt gezien als een van de mooiste binnensteden van Europa. Bij deze bezienswaardigheid kun je genieten van de levendige binnenstad van Amsterdam. Je kunt heerlijk gaan shoppen, maar ook genieten van een rondtocht op de grachten. Dit kan door in een bootje te stappen, maar voor de sportievelingen is er een mogelijkheid om deze bezienswaardigheid van Nederland met een waterfiets te ontdekken. Één ding is zeker: In Amsterdam verveel je je nooit.

Amsterdamse grachten - Bezienswaardigheden Nederland Top 10

3. Het Keukenhof

De 3e bezienswaardigheid uit de top 10 bezienswaardigheden Nederland is het bekendste bloemenpark van Nederland; Het Keukenhof. Het Keukenhof bevindt zich in Lisse en trekt jaarlijks zo’n 800.000 bezoekers. Van eind maart t/m eind mei worden er jaarlijks geshowd hoe mooi bloemen kunnen bloeien. Een kleurrijke bezienswaardigheid voor de natuurliefhebber. De fleurige bezienswaardigheden van Nederland bevinden zich op het landgoed van Kasteel Keukenhof.

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 - Het Keukenhof

4. De Deltawerken

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 4 zijn de deltawerken in de provincie Zeeland. De Deltawerken beschermen Nederland tegen hoogwater/overstromingen. Na de watersnoodramp van 1953 was dit de manier om eenzelfde ramp te voorkomen. De Oosterscheldekering en Maeslantkering trekken nog steeds veel internationale aandacht en zijn zelfs door de American Society of Civil Engineers verklaard tot een van de zeven moderne wereldwonderen.

Tip: Bezoek Middelburg wanneer je naar de Deltawerken gaat kijken!

Bezienswaardigheden Nederland nr 4 Deltawerken Oosterschelde

5. Pretparken in Nederland; De Efteling en Six Flags

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 5 zijn de twee belangrijkste pretparken van Nederland. De Efteling is een pretpark voor alle leeftijden. Six Flags is meer geschikt voor de wat oudere jeugd, met snellere en gevaarlijkere achtbanen. Bekijk hieronder de allernieuwste show van de efteling genaamd Aquanura.

6. De Veluwe

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 6 is natuurgebied De Veluwe. Deze beboste bezienswaardigheid van Nederland is het grootste laaglandnatuurterrein van Noord-West Europa. Het gebied van de Veluwe beslaat maar liefst 1000 km2.  Het Natuurpark De Hoge Veluwe is hier slechts een klein deel van. Het natuurgebied leent zich uitstekend voor een heerlijke wandeling of fietstocht. Bekende toeristencentra van waaruit je kunt starten zijn: Beekbergen, Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Hoenderloo, Kootwijk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Otterlo, Nunspeet, Garderen, Loenen, Vierhouten, Voorthuizen en de Veluwerandmeren.

Bezienswaardigheden Nederland nr 6 De Veluwe

7. Vrijthof Maastricht

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 7 is het Vrijthof in Maastricht.  Het Vrijthof is het centrale plein in de binnenstad van Maastricht. Het plein wordt vaak gebruikt voor evenementen als Magisch Maastricht, Carnaval en Andre Rieu geeft op het Vrijthof regelmatig grote openluchtconcerten. Daarnaast bezit het Vrijhof een aantal prachtige authentieke gebouwen, zoals de kerken Sint-Servaas en Sint-Jan.

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 - Het Vrijthof

8. Rijksmuseum Amsterdam

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 8 is het Rijksmuseum in Amsterdam. Het Rijksmuseum is het grootste en belangrijkste museum van Nederland. Het Rijksmuseum ligt in Amsterdam-Zuid en herbergt de Nederlandse Kunst en Geschiedenis in meer dan 200 zalen. Het Rijksmuseum is ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. In het Rijksmuseum vind je voornamelijk 17e eeuwse bezienswaardigheden van Nederland terug.  Het Rijksmuseum is dagelijks geopend van 09:00 uur tot 18.00 uur.

Bezienswaardigheden Nederland nr 8 Rijksmuseum Amsterdam

9. De Waddeneilanden

Bezienswaardigheden Nederland Top 10’s nummer 9 zijn de waddeneilanden. Deze bezienswaardigheden van Nederland liggen in de Noordzee, ten Noorden van Nederland. De Waddeneilanden zijn altijd in beweging. De eilanden lijken langzaam van west naar oost te verplaatsen. Delen van de eilanden raken onder water en hele dorpen zijn de laatste eeuwen zelfs verdwenen. Daarnaast komen er velen zandbanken naar boven zodra het eb wordt.  Een leuke activiteit bij deze bezienswaardigheid is wadlopen van eiland naar eiland.

Bezienswaardigheden Nederland nr 9 De Waddeneilanden

10. Dierentuin Blijdorp in Rotterdam

Bezienswaardigheden Nederland Top 10 eindigt met Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Deze bezienswaardigheid  van Nederland is een van de oudste dierentuinen van Nederland. In diergaarde Blijdorp is het park opgedeeld in verschillende ‘wereldgebieden’. Zo kun je naar de onderwaterwereld in het Oceanium, naar het Noordpoolgebied Antartica of zoek de warmte op in het Aziatische gebied. Maar ook de Afrikaanse en Australische dieren zijn vertegenwoordigd. Voor ieder continent is er een apart gebied gemaakt waar de dieren voorkomen in hun kunstmatig gerealiseerde leefomgeving. Diergaarde Blijdorp is de laatste twee jaar door Zoover gekozen tot mooiste dierentuin van Nederland.

Bezienswaardigheden Nederland nr 10 Diergaarde Blijdorp

Ook heel leuk is een vakantie tussen de dieren in de Beekse bergen:

 

Heeft de Bezienswaardigheden Nederland Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Nederland kunnen bezoeken!

Ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties