Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in deze geweldige wereldstad in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam staat natuurlijk al jaren bekend om zijn havengebied, maar tegenwoordig is Rotterdam volgens de toonaangevende reisgids Lonely Planet nummer 5 van de tien beste steden van de wereld. Een bezoekje aan Rotterdam met zijn indrukwekkende skyline maakt je al snel duidelijk waarom. Architectonische hoogstandjes, indrukwekkende musea, toprestaurants en ook nog een gezellig winkelgebied. In ontwikkeling zijn de houten luchtsingel en een surfbaan in de binnenstad. Buiten het centrum vind je dierentuin Blijdorp en het vliegveld van Rotterdam. Als je alle bezienswaardigheden van Rotterdam niet wandelend wilt bezoeken, wat overigens wel mogelijk is, dan kun je de tram pakken. Reis ook een keer met de watertaxi, een unieke beleving.

10 leukste Bezienswaardigheden Rotterdam:

  1. De Markthal
  2. Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast
  3. De Rotterdam
  4. Museum Boijmans van Beuningen
  5. Wereldmuseum
  6. Huis Sonneveld
  7. De Haven van Rotterdam
  8. Het oude en nieuwe Luxor theater
  9. Mini world Rotterdam
  10. Fenix Food Plaza

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in de provincie Zuid-Holland. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10.

1. De Markthal

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10 begint met de Markthal. De Markthal is een overdekte markthal in het Laurenskwartier, waar ongeveer 100 standhouders hun verse waar aan de man brengen. De Markthal is in 2014 geopend door Koningin Maxima. Alles is er te koop: van verse vis tot oosterse kruiden en biologische groenten. De Markthal heeft een enorm mooi plafond met een kunstwerk van Arno Coenen, wat vooral verlicht een prachtige indruk maakt. De markt is 7 dagen per week open. Kijk voor de juiste tijden even op de website. In de Markthal zitten ook restaurants van beroemde koks en supermarkten. Onder de markt is een grote parkeergarage. In de hoefijzervormige koepel over de marktvloer heen zijn 228 appartementen verwerkt. Aparter dan zo kun je niet wonen, zou je denken, al zijn de kubuswoningen in Rotterdam natuurlijk ook interessant in dit opzicht. Op dinsdag en zaterdag is op het plein voor de Markthal een van de grootste buitenmarkten van Nederland.

Markthal

2. Abseilen en tokkelen vanaf de Euromast

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 2 is abseilen en tokkelen vanaf de Euromast. De Euromast is een 185 hoge toren die een prachtig uitzicht geeft over Rotterdam. Maar je kunt ook avontuurlijk van dit uitzicht genieten. Ga abseilen of vlieg tokkelend naar beneden! Voor iedereen die een beetje van avontuur houdt, is dit een echte must wanneer je in Rotterdam bent.

3. De Rotterdam

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 3 is het gebouw De Rotterdam. De Rotterdam is opgeleverd in het jaar 2013. De Rotterdam staat op de Wilhelminapier aan de Maas en biedt ruimte aan appartementen, kantoren en een hotel.
De Rotterdam bestaat uit drie transparante torens van 150 meter hoog, die op een bepaalde hoogte enkele meters in verschillende richtingen verspringen. Dit veroorzaakt de aparte uitstraling van de Rotterdam. In de onderste bouwlaag van de Rotterdam zit het Nhow Hotel. Als het mooi weer is, moet je beslist naar hun terras gaan, want dan zit je heerlijk met een drankje op 30 meter hoogte met uitzicht op de Maas en drie van zijn bruggen.

Rotterdam

4. Museum Boijmans van Beuningen

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 4 is Museum Boijmans Van Beuringen. Een must voor ieder die van kunst houdt. Museum Boijmans Van Beuningen is in het museumkwartier. Je vindt hier een vaste collectie met meesterwerken van de Middeleeuwen tot de 21e eeuw. Ook voor hedendaags design is er een plek ingeruimd. Daarnaast zijn er speciale steeds wisselende tentoonstellingen met een thema. Het museum is, zoals bijna alle musea in Rotterdam, op maandag dicht. Bekijk voor de wisseltentoonstellingen de website van het museum Boijmans Van Beuningen.

YIP158: Where truth dances

5. Wereldmuseum

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 5 is het Wereldmuseum. Aan de Willemskade 25 bevindt zich het Wereldmuseum. Van oorsprong was dit het museum voor volkenkunde, maar de naam Wereldmuseum past veel beter bij dit museum. Het Wereldmuseum is prachtig om te zien. Aan de Maas is deze voormalige yachtclub van Prins Hendrik, een van de mooiste gebouwen van Rotterdam. Behalve dat het wereldmuseum met zijn schitterende collectie uit talloze landen in de wereld zich hier bevindt, zijn er ook een lunchroom, restaurant en conferentiezalen in dit gebouw. Er worden ook speciale tentoonstellingen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld over de Perzen, krijgers en dichteres. Je zult ernaar toe moeten om te ervaren hoe mooi dit museum van buiten en van binnen is. De lunchroom is trouwens ook via de eigen ingang te bereiken en u kunt daar heerlijk op het terras zitten en genieten van de drukte op de Maas. Bij minder mooi weer heb je vanuit het Balinese tempelhuisje ook een geweldig uitzicht op Rotterdam. De watertaxi heeft een halte voor de deur.

world museum rotterdam in 2014 (20)

6. Huis Sonneveld

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 6 is Huis Sonneveld. In het museumkwartier staat Huis Sonneveld, het voormalige huis van de toenmalige directeur van de Van Nelle fabrieken en zijn gezin. Het huis is volledig gerenoveerd naar de staat waarin het zich in 1933 bevond. Er is een audiotour die je kamer voor kamer begeleid en uitleg geeft. Het is ook leuk om te beluisteren hoe het vroegere dienstmeisje haar werk in Huis Sonneveld ervaren heeft en wat de kleinzoon van de familie voor herinneringen aan zijn jaren in dit huis heeft. Huis Sonneveld is architectonisch leuk om te bekijken, maar het verhaal erachter heeft echt toegevoegde waarde. Voor kinderen is er een speciale kinderaudiotour. De Van Nelle fabriek zelf is overigens in 2014 Unesco Werelderfgoed geworden, omdat dit gezien werd als belangrijk industrieel monument, waar het nieuwe bouwen en werken samenvalt. Tegenwoordig is het gebouw aan de Delfshavense Schie bedrijfsruimte en evenementenlocatie.

Huis Sonneveld - Rotterdam

7. De Haven van Rotterdam

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 7 is de haven van Rotterdam. Rotterdam en de Maas horen bij elkaar. Er zijn talloze boottours waarmee je de haven kunt bekijken en deskundige uitleg van een gids krijgt. Je kunt een watertaxi nemen of bij Spido een havenvaartocht boeken. Daarnaast heb je ook wandelend over de verschillende kades en bruggen mooi zicht op de scheepvaart en de stad. Een aantal Rotterdamse binnenhavens, zoals het scheepvaartkwartier, de Oude Haven, historisch Delfshaven en Katendrecht zijn enorm in ontwikkeling en leuk om een bezoekje aan te brengen.
Verder kun je ook prachtige fiets- en wandeltochten maken. Er is meer natuur in de haven dan je zou denken. Er lopen wilde paarden en Schotse Hooglanders vrij rond en de zeldzame rugstreeppad en groenknolorchis zijn hier ook te vinden. Routes kun je via de VVV of via de ANWB in je bezit krijgen.

Botlek by Night 2

8. Het oude en nieuwe Luxor Theater

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 8 zijn het oude en nieuwe Luxortheater. Heb je zin in een avondje uit, dan kun je in het oude en/of het nieuwe Luxortheater terecht. Het oude Luxortheater is te vinden aan de Kruiskade 10 in het centrum en het nieuwe Luxortheater staat net over de Erasmusbrug aan de Posthumalaan 1. Met de tram ben je hier zo. Op de website kun je alle voorstellingen vinden. Vermeldenswaardig is nog dat je vanuit de Maasfoyer van het nieuwe Luxortheater een prachtig zicht op de skyline van Rotterdam hebt.

Luxor Rotterdam

9. Miniworld Rotterdam

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10’s nummer 9 is Mini World Rotterdam. Mini World is gevestigd op Weena. Kinderen en volwassenen vinden het prachtig om deze grootste overdekte miniatuurwereld van België, Nederland en Luxemburg te bekijken. Er zijn speciale attractiegidsen en speurtochten voor kinderen, waarmee je gerichter alles bekijkt, maar het is ook leuk om gewoon overal langs te lopen. Rijdende treinen, vrachtwagens, de metro, markante Rotterdamse gebouwen, maar ook de molens van Kinderdijk vind je hier terug. Met drukknoppen kun je zelf bijvoorbeeld bij een festival muziek aanzetten.
En om de 24 minuten gaan de grote lampen uit en kun je genieten van een verlichte Mini World. De museumjaarkaart geldt hier niet, maar er zijn vaak wel via internet of acties goedkopere kaartjes te krijgen.

mini world rotterdam (138)

10. Fenix Food Plaza

Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10 eindigt met de Fenix Food Factory. De Fenix Food Factory is te vinden in de wijk Katendrecht aan de Veerlaan 19d. In een oud industrieel gebouw zitten allerlei kleine winkeltjes met verse producten en ook eettentjes. Je kunt er ook terecht voor proeverijen of voor workshops. Op maandag en dinsdag is het complex gesloten. Raadpleeg de website even voor het programma en de openingstijden op de overige dagen en ga er beslist een keer kijken, want het is heel gezellig om daar rond te lopen.

Fenix Food Factory

Bezienswaardigheden Rotterdam op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Rotterdam zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Rotterdam het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Rotterdam om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Rotterdam Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Rotterdam kunnen ontdekken!

Ben je naar Rotterdam geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties