Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in deze populaire aloude bad- en vissersplaats aan de Noordzeekust in Zuid-Holland. Bij en achter de oude kerk kun je de meest karakteristieke delen van het oude dorp terugvinden. Verder is de Pier met z’n geweldig grote strand en gezellige strandtenten natuurlijk een trekpleister voor binnen- en buitenlanders. Scheveningen staat ook bekend om Vlaggetjesdag (eerste haring), North Sea Regatta,(zeilen) WK beachvolleybal en het Internationale Vuurwerkfestival. Scheveningen is zowel met de auto als met het openbaar vervoer gemakkelijk te bereiken. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden en mocht het zomers erg druk zijn dan kun je de auto bij de A4 op P+R transferium Hoornwijck parkeren en van daaruit met de tram naar Scheveningen gaan.

10 leukste Bezienswaardigheden van Scheveningen:

  1. De Pier en de stranden van Scheveningen
  2. Het Kurhaus en de Scheveningse Boulevard
  3. Het AFAS Circustheater
  4. Aquarium Sea Life
  5. Crazy Piano’s Scheveningen
  6. Madurodam
  7. Muzee Scheveningen
  8. Westbroekpark en Nieuwe Scheveningse Bosjes
  9. Museum Beelden aan Zee
  10. Panorama Mesdag

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Nederland. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10.

1. De Pier en de stranden van Scheveningen

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10 begint met de Pier en de stranden van Scheveningen. De Pier steekt maar liefst 300 meter de zee in en vanaf het puntje heb je een prachtig zicht op de zee, het strand en de boulevard. Bij de Pier vind je het meest bekende en meest druk bezochte strand: Scheveningen Boulevard. Dit is een groot en breed strand, waarop je prima allerlei buitensporten kunt beoefenen en waar heel veel mensen een plaatsje om te zonnen kunnen vinden.

Scheveningen Zwarte Pad is een deel van het strand dat bekend staat om de trendy feesten die hier regelmatig gehouden worden in hippe beachclubs. Je kunt hier echter ook raften, powerkiten en beachgolf doen.

Strand Noordzijde haven ligt tegen het oude vissersdorp aan en dit is een druk bezocht strand. Het heeft veel leuke strandtenten. Hier wordt in het Beacht Stadion het EK Beach Soccer en Beach Volleyball gehouden.

Het Zuiderstrand ligt tussen Scheveningen en Kijkduin. Het is een wat stiller strand, waar niet zo veel toeristen komen.

Er zijn veel gezellige strandtenten in Scheveningen waar je onder het genot van een kopje koffie of een ander drankje lekker kunt ontspannen. Je kunt er ook heerlijk eten en wat voor weer het ook is, het is altijd boeiend om naar het strandgebeuren en de golven van de Noordzee te kijken.

Pier van Scheveningen / Jetty of Scheveningen - The Hague

2. Het Kurhaus en de Scheveningse Boulevard

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 2 is het Kurhaus en de Scheveningse Boulevard. Het Kurhaus, tegenwoordig een luxe hotel, is een prachtig indrukwekkend gebouw aan de Scheveningse Boulevard. Kijk er even goed naar, ook al logeer je er niet of ga er een lekker kopje koffie drinken.

De Scheveningse Boulevard is in 2013 helemaal vernieuwd Je kunt heerlijk wandelen over de boulevard met z’n sprookjesachtige beeldentuin en het monument van de Vissersvrouw, met zicht op het strand, de Pier van Scheveningen en natuurlijk de zee. Tussendoor kunnen de kinderen trampolinespringen. In het hoogseizoen maakt het boulevardtreintje vanaf de Pier van Scheveningen dagelijks een rondrit langs de haven en Scheveningen. Aan de boulevard ligt ook een overdekt winkelcentrum dat 7 dagen per week geopend is.

Kurhaus – Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

3. Het AFAS Circustheater

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 3 is het AFAS Circustheater. Het gebouw van het AFAS Circustheater stamt maar liefst uit 1904, dus het is de moeite waard om dit van buiten en van binnen goed te bekijken. De foyer is prachtig. Je kunt er musicals, concerten en allerlei theatershows boeken. Het AFAS Circustheater ligt vlakbij de boulevard. Er zijn 3 parkeergarages in de buurt.

AFAS Circustheater – Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

4. Aquarium Sea Life Scheveningen

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 4 is het aquarium Sea Life Scheveningen. Je loopt door een tunnel met zo’n 180.000 liter water erboven, waarin je roggen, octopussen, zeesterren, piranha’s zeeschildpadden en haaien ziet zwemmen. Erg indrukwekkend! Er zijn ook nog otters, zeedraakjes en pinguins in Sea Life Scheveningen te zien. De laatste worden twee keer per dag gevoerd. Het Aquarium Sea Life is elke dag geopend vanaf 10 uur.

Aquarium Sea Life – Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

5. Crazy Piano’s Scheveningen

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 5 is Crazy Piano’s. Crazy Piano’s mag je niet overslaan als je in Scheveningen bent. In deze zaak staan twee knalrode piano’s en wat daar mee gebeurt, kun je wel raden. Het staat in ieder geval garant voor een gezellig avondje uit met live muziek. Verder kun je er heerlijk eten.

6. Madurodam

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 6 is Madurodam. Madurodam is een wereldberoemd themapark. Heel Nederland is op een schaal van 1:25 hier nagebouwd in het klein. Je kunt er veel zien, maar ook veel doen, bijvoorbeeld leren vliegen op Schiphol of een containerschip laden in Rotterdam. Het is leuk voor jong en oud. Madurodam ligt niet zo ver van Scheveningen. Met de Madurodam Express kun je zelfs varend richting Madurodam vanuit de Haringkade, vlakbij Scheveningen strand. Maar je kunt er uiteraard ook met de auto naartoe. Houdt wel rekening met parkeergeld.

Madurodam - Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

7. Muzee Scheveningen

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 7 is het Muzee Scheveningen. Het Muzee Scheveningen is een cultuur- en natuurhistorisch museum. Je krijgt er een goed beeld van de geschiedenis en cultuur van Scheveningen en hoe de vissers en hun families in het begin van de 19e eeuw leefden. Ook is er een zaal speciaal gewijd aan het onderwaterleven in de wereldzeeën. Korte filmpjes geven informatie over haaien, inktvissen en koralen. Er is hier ook een zeeaquarium in aanbouw. Mogelijk is dit in de zomer van 2015 af.

Muzee Scheveningen - Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

8. Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 8 is het Westbroekpark en de Scheveningse Bosjes. Het Westbroekpark is een erg mooi Engels aandoend park met grote speelweiden en vijvers, maar het staat vooral bekend vanwege haar prachtige Rosarium uit het jaar 1960. Hier bloeien tussen juni en eind oktober rond de 20.000 rozenstruiken met de nieuwste soorten rozen. De Scheveningse Bosjes liggen tussen Scheveningen en Den Haag aan twee kanten van de Scheveningseweg. Na aanleg van landgoed Zorgvliet zijn deze bossen aangeplant op wat oorspronkelijk een woest duinlandschap was. Je kunt er prachtige wandelingen maken. Er zijn routes voor voetgangers en voor ruiters. Er is ook een heel leuke zandspeelplaats voor kinderen met veel speeltoestellen.

Westbroekpark den haag herfst

9. Museum Beelden aan Zee

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10’s nummer 9 is het Museum Beelden aan Zee. Het Museum Beelden aan Zee ligt prachtig in de duinen van Scheveningen. Je kunt hier bijna 1000 bekende en minder bekende beelden uit de moderne en hedendaagse beeldhouwkunst vinden. Museum Beelden aan Zee organiseert jaarlijks, in samenwerking met de gemeente Den Haag op het Lange Voorhout in Den Haag, ook de openluchttentoonstelling Den Haag Sculptuur. Bij het Lange Voorhout staan dan prachtige moderne beeldhouwwerken opgesteld. Sprookjesbeelden aan Zee is te vinden op de boulevard van Scheveningen. Meer dan 20 kunstwerken van Tom Otterness beelden daar diverse sprookjes uit.

Museum Beelden aan Zee - Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

10. Panorama Mesdag

Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10 eindigt met Panorama Mesdag. Aan de Zeestraat 65 in Den Haag vind je het grootste schilderij wat je ooit gezien hebt. 14 meter hoog met een omtrek van 120 meter. Het aparte eraan is dat het helemaal in de rondte doorloopt. Het is rond 1880 geschilderd door Mesdag en stelt een vergezicht op de Noordzee, de duinen, Den Haag en Scheveningen voor. Het behoort tot de Top 100 van de Nederlandse Unesco-monumenten. Een particuliere stichting staat tot nu toe garant voor het onderhoud van dit panorama, maar het wordt ieder jaar moeilijker om hier voldoende geld voor vrij te maken. Mogelijk zal Panorama Mesdag dus binnenkort sluiten.

Panorama Mesdag - Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10

Bezienswaardigheden Scheveningen op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden van Scheveningen op de kaart van Nederland zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Scheveningen het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Scheveningen om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Scheveningen Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Scheveningen kunnen ontdekken!

Ben je naar Scheveningen geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties