Bezienswaardigheden Venlo Top 10

Bezienswaardigheden Venlo Top 10

Bezienswaardigheden Venlo Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in deze prachtig aan de Maas gelegen winkelstad Venlo in de provincie Noord Limburg. Venlo heeft een mooie oude binnenstad met een daarop aansluitend in dezelfde stijl gebouwd nieuw winkelcentrum, de Maasboulevard. De stad Venlo trekt niet alleen Nederlanders aan, maar het is ook het koopcentrum voor de inwoners van het nabijgelegen Duitse Ruhrgebied. Behalve winkels zijn er echter ook musea te bezichtigen en is de natuur met de Maas binnen handbereik.

10 leukste Bezienswaardigheden van Venlo:

  1. Winkelstad Venlo
  2. Oude binnenstad van Venlo
  3. Wandelen en fietsen in Venlo
  4. Limburgs museum
  5. Landhuis de Maashof en het plaatsje Lottum
  6. De Wachters van Tajiri
  7. Theater De Maaspoort
  8. Julianapark
  9. Attractiepark Toverland Sevenum
  10. Natur- und Tierpark Bruggen/Duitsland

Bezienswaardigheden Venlo Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Nederland. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de Bezienswaardigheden Venlo Top 10.

1. Winkelstad Venlo

Bezienswaardigheden Venlo Top 10 begint met Venlo, de winkelstad. Venlo bezit niet voor niets de titel Beste Binnenstad 2013-2015. In de stad Venlo is een breed aanbod van winkels. In de oude kern van Venlo (Klaasstraat, Gasthuisstraat, Parade en Jodenstraat) zijn leuke , aparte speciaalzaken te vinden. De nieuwe Maasboulevard, die in dezelfde stijl is gebouwd als de oude binnenstad, is een echte aanwinst. Iedere zondag zijn hier de winkels open en je kunt er makkelijk parkeren in de ondergrondse parkeergarage aan de Prof. Gelissensingel. Op zaterdag is er een gezellige grote markt op het Nolensplein. Twee keer per jaar is hier ook een grote stoffenmarkt. Op Duitse feestdagen wordt Venlo overstroomd door shoppende Duitsers.

Vanaf de snelwegen is het Trefcentrum van Venlo met meubelzaken e.d. makkelijk te bereiken. Hier kun je gratis parkeren.

Winkelstad Venlo - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

2. Oude binnenstad van Venlo

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 2 is de oude binnenstad van Venlo. In de oude binnenstad moet je in ieder geval het stadhuis, het Romerhuis, de Martinuskerk en de oude handelshuizen gaan bekijken. Het 16e-eeuwse stadhuis aan de markt van Venlo uit 1597 is nog origineel, evenals het stratenplan van de binnenstad. Het Romerhuis is wel gerestaureerd. Het Romerhuis is een woonhuis met winkel in laat-gotische stijl van rond 1490. Je vindt het op de hoek van de Kwartelenmarkt en de Wijngaardstraat. Op de fontein van de kwartalenmarkt staat het Schinkemenke. Dit is een beeldje met harnas en schild. Vraag in de buurt maar eens wat het betekent. De Martinuskerk kun je vinden aan de Grote Kerkstraat. Het is een gotische kerk, waarvan de toren wel drie keer herbouwd is. Tegenwoordig staat er een ui op de toren. Een aantal huizen in de Gasthuisstraat, de Vleesstraat en de Lomstraat hebben nog een echt Middeleeuwse kern achter de (vernieuwde) voorgevel zitten. Wandel gezellig door de middeleeuwse straatjes en bekijk de binnenstad van Venlo eens vanaf een terrasje. Op de Oude Markt 30 is het Scheuten terras. Een dakterras met uitzicht op de Oude Markt, de Maas en de jachthaven. Heerlijk zitten daar, vooral als het zonnetje schijnt. Bezienswaardig zijn verder nog Huize Schreurs, Huize Ottenheym, het Ald Weishoes, de Sint Joriskerk, de Minderbroederskerk en de St. Jacobskerk.

De oude binnenstad van Venlo - Bezienswaardigheden Venlo Top 10.

3. Wandelen en fietsen in Venlo

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 3 is wandelen en fietsen in de omgeving van Venlo. In het Joamerdal, de Groote Heide en langs de Maas is het heerlijk wandelen. Er zijn wandelpaden genoeg. Je kunt eventueel wandelroutes op de computer downloaden. Ook is het leuk om een keer over het oude Floriadepark te wandelen, bekend onder de naam cultuurhistorische route. Op internet staat een leuke stadswandeling met allerlei interessante details (www.yumpu.com, gemaakt door Bart Zuidberg) .En verder is Duitsland natuurlijk dichtbij en ook daar kun je prachtig wandelen.

Met de fietsknooppuntenkaart kun je zonder te verdwalen heerlijk fietsen langs de Maas of over de Groote Heide. Er is ook een leuke kasteeltuinenroute, die je via natuurgebieden naar de Kasteeltuinen van Arcen voert. Bekijk daar het bijbehorende park en fiets weer terug naar het Station, dat ook het beginpunt is. Op de computer zijn meerdere leuke routes te downloaden. Verder kun je met de Maashopper met je fiets voor ongeveer 2 euro 50 mee over de Maas tussen Venlo en Arcen en weer terug en overal uitstappen en verder fietsen of wandelen of varen. De Maashopper is namelijk ook een rondvaartboot.

Wandelen en fietsen in Venlo - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

4. Limburgs museum

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 4 is het Limburgs museum. Aan de Keulsepoort 5 in Venlo zit het Limburgs museum. Het gebouw zelf is al de moeite waard om naar te gaan kijken, maar daarbinnen is het natuurlijk te doen. Het Limburgs museum is een cultuurhistorisch museum en daar moet je zijn, als je iets wilt weten van de geschiedenis en cultuur van Limburg. Het Limburgs museum organiseert naast de basistentoonstellingen allerlei wisseltentoonstellingen die de moeite van het bekijken waard zijn (bijvoorbeeld in 2015 over het werk van Fiep Westendorp en over 30 jaar Rowwen Heze). Soms werkt het museum samen met Duitsland en Belgie. Het is zeker de moeite waard om dit museum eens te bezoeken.

'Flower Power' Limburgs Museum Venlo - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

5. Landhuis de Maashof en het plaatsje Lottum

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 5 is Landhuis de Maashof. Landhuis de Maashof ligt ongeveer 20 km van Venlo in het plaatsje Lottum. Het is leuk om hier m.n. in juli en augustus naartoe te fietsen, als er talrijke rozenvelden bloeien. Het landhuis de Maashof staat op de plaats van het oude veerhuis aan de Maas en vlak bij zijn de 2 prachtige natuurgebieden Nationaal Park Maasduinen en Natuurreservaat het Schuitwater. Landhuis de Maashof heeft zelf een rozentuin met eetbare rozen. De rozen hieruit worden gebruikt om allerlei rozenproducten te maken. Dit varieert van een kookboek met recepten waarin rozen verwerkt zijn tot allerlei rozendelicatessen als bonbons e.d.. In het winkeltje zijn ook verschillende rozenkadootjes te koop. In Landhuis de Maashof worden ook exposities gehouden. Kijk hiervoor op de website.

Lottum zelf staat bekend om zijn vele rozen- en -boomkwekerijen. Jaarlijks kweekt men hier miljoenen rozen. In het tweede weekend van augustus is er een rozenfestival. Een lust voor het oog . Ook is er een speciale rozenfietsroute, die je in 35 km langs de mooiste rozenvelden voert en door het versierde dorpje zelf. Een aanrader.

20140912 003 Wellerlooi Maasduinen Panorama 04

6. De Wachters van Tajiri

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 6 zijn de vier hele grote gietiijzeren beelden van de Wachters van Tajiri op de stadsbrug van Venlo. Deze beelden zijn bedoeld als een monument tegen strijd en oorlog. De Wachters van Tajiri zijn gemaakt door de wereldberoemde beeldhouwer Shinkichi George Tajiri. In 2007 onthulde de toenmalige koningin Beatrix de beelden.

Wachters van Tajiri - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

7. Theater De Maaspoort

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 7 is Theater de Maaspoort. Aan de Oude Markt 30 ligt Theater de Maaspoort. Heb je zin in een concert of toneelstuk of cabaretvoorstelling, dan moet je in dit theater zijn. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd. In de nieuwe theaterzaal zijn in 2015 bijvoorbeeld concerten van Fleetwood Mac en The Common Linnets.

Theater de Maaspoort - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

8. Julianapark

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 8 is het Julianapark. Het Julianapark ligt achter het Limburgs Museum. Ieder jaar wordt hier in augustus een zomerfestival gehouden met veel muziek, cabaret, toneel en dans. Je kunt er voor niets naar toe. www.zomerparkfeest.nl

Verder is het Julianapark een park waar je even tot rust kunt komen na of tussen het winkelen door. Het ligt ten oosten van het Venlose winkelcentrum. In het park is een speeltuin en er zijn diverse kunstwerken te bezichtigen. Een zuil met daarin de wereldvredesvlam staat in het park als symbool voor zinloos geweld.

9. Attractiepark Toverland Sevenum

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s nummer 9 is attractiepark Toverland. Op ongeveer 20 minuten rijden van Venlo richting Eindhoven vind je in Sevenum aan de Toverlaan 2 Attractiepark Toverland. Er zijn ruim dertig attracties voor allerlei leeftijden en daarnaast zijn er verschillende shows om te bekijken. De attracties zijn verdeeld over het Land van Toos (overdekt), het avontuurlijke Magic Forest (overdekt), Troy Area met de hoogste, snelste, langste houten achtbaan van België, Nederland en Luxemburg en de Magische Vallei met zeven nieuwe attracties en een prachtige fonteinenshow. Wil je precies weten wat er allemaal te doen is, ga er dan maar snel naartoe. Je zult er geen spijt van hebben

10. Natur- und Tierpark Bruggen/Duitsland

Bezienswaardigheden Venlo Top 10’s eindigt met Natur- und Tierpark Bruggen/Duitsland. Net over de grens bij Venlo is Natur- und Tierpark Bruggen aan de Brachter Str. 98. In dit park kunnen kinderen heerlijk spelen in een ouderwetse speeltuin. Daarnaast rijdt er een electrisch treintje en kun je minigolf spelen of trampoline springen. Er is ook een zomerrodelbaan. Voor sommige dingen moet je extra betalen.

In het dierenpark zijn dieren uit 5 continenten te zien, maar ze zijn allemaal niet zo mooi behuisd als in Nederland. Stel je hier dus wat minder van voor. Maar het is best leuk voor kleine kinderen. Het park is geschikt voor kinderen van 2-14 jaar en is van april tot en met oktober dagelijks van 9.00 uur tot 18.00 uur geopend.

Natur- und Tierpark Bruggen - Bezienswaardigheden Venlo Top 10

Bezienswaardigheden Venlo op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden van Venlo op de kaart van Nederland zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Venlo het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Venlo om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Venlo Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Venlo kunnen ontdekken!

Ben je naar Venlo geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties