Bezienswaardigheden Zeeland Top 10

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in de meest zonnige provincie van Nederland. Maar dat is niet het enige dat Zeeland tot een aantrekkelijke vakantiebestemming maakt. In Zeeland vind je rust, prachtige steden, schone stranden en interessante historische bezienswaardigheden.

Overzicht Bezienswaardigheden Zeeland Top 10

  1. Middelburg
  2. Wandelroute Oostkapelle-Domburg
  3. Watersnoodmuseum in Ouwerkerk
  4. Stranden van Zeeland
  5. Neeltje Jans
  6. Zeehondensafari
  7. Terra Maris
  8. Fietsen in Zeeland
  9. Subtropische Tuin Fort den Haak
  10. Stoomtrein Goes-Borsele

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Nederland. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de bezienswaardigheden Zeeland Top 10.

1. Middelburg

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 begint met de authentieke stad Middelburg. Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland en ligt op het eiland Walcheren. Middelburg kent prachtige historische bezienswaardigheden, zoals het Stadhuis, de Lange Jan, Kloveniersdoelen, Sint Jorisdoelen, de Abdij, Oostkerk en het Zeeuws Museum. Maar ook voor de jongere generaties valt er in Middelburg genoeg te beleven! Zo kun je in Middelburg gaan glowgolfen (minigolf in een adembenemend decor), bezoek familiepretpark Mini Mundi, of ontdek de Tropische Vogeltuinen van Utropia. Het uitstapje wat voor alle leeftijden een mooie belevenis is, is een een rondvaart door de grachten van Middelburg. Sportievelingen kunnen de grachten ook per kano of waterfiets verkennen.

Bezienswaardigheden Zeeland nr 1 Stadhuis van Middelburg aan de Markt

2. Wandelroute Oostkapelle – Domburg

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 2 is het wandelgebied tussen Domburg en Oostkapelle. Wanneer je in Oostkapelle start, kun je het beste starten bij strandpaviljoen Piet Piraat, zodat je via het strand in ongeveer 5 km naar Domburg kunt wandelen. In het stadje Domburg zijn er verschillende gezellige restaurantjes om iets te drinken en te eten, maar hiervoor kun je natuurlijk ook terecht bij één van de strandtentjes met uitzicht op zee. Na een (korte) pauze, kun je vanuit Domburg langs de Watertoren van Domburg een stuk over de duinen lopen om vervolgens via één van de bospaadjes het natuurgebied De Manteling in te lopen. De Manteling is een gebied met bossen, stukken duinen, slingerpaadjes en statige lanen. Daarnaast kom je onderweg langs Terra Maris en Kasteel Westhove, leuke bezienswaardigheden om onderweg te bezoeken. Onderweg kun je daarnaast ook nog hertjes en Schotse Hooglanders tegenkomen. Het is een prachtige wandeling van ongeveer 10-12 km door het natuurschoon van Zeeland. Hieronder staat één van de vele mogelijke routes uitgewerkt.

 

Bezienswaardigheden Zeeland Wandelroute Oostkapelle - Domburg

3. Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 3 is het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk. Één van de belangrijkste gebeurtenissen in de Nederlandse geschiedenis is de watersnoodramp van 1953. Door een stormvloed van een noordwesterstorm konden de dijken het water in 1953 niet meer tegenhouden en kwam een groot deel van de provincie Zeeland onder water te staan. De ramp zorgde voor het einde van het leven van 1836 mensen. In het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk kun je ontdekken hoe de Zeeuwse bevolking de ramp beleefde, hoe de ramp verliep en hoe de wederopbouw plaatsvond. Een erg interessante bezienswaardigheid van Zeeland.

 

Bezienswaardigheden Zeeland nr. 3 Watersnoodmuseum in Ouwerkerk

 

4. Stranden van Zeeland

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 4 zijn de stranden van Zeeland. Omdat Zeeland de meeste zonuren van Nederland heeft, is het een aantrekkelijke provincie om lekker naar het strand te gaan. Daarnaast staan de stranden van Zeeland bekend als de schoonste stranden van Nederland. Er zijn doorgaans uitstekende sanitaire en afvalvoorzieningen en de kwaliteit van het zeewater is erg goed. Populaire stranden in de provincie Zeeland zijn: ‘T Zwin in Cadzand-Bad, Banjaardstrand in Kamperland, Breezand in Vrouwenpolder, De Hoge Hilt in Zoutelande en Badstraat in Domburg. Voor hondenliefhebbers zijn er in Zeeland ook speciale hondenstranden.

Bezienswaardigheden Zeeland nr. 4 Stranden van Zeeland

5. Neeltje Jans

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 5 is Deltapark Neeltje Jans. Neeltje Jans is leerzaam en leuk tegelijk! Je kunt er van alles leren over de watersnoodramp van 1953 en Nederlands trots, de Stormvloedkering. Daarnaast kun je ook een kijkje nemen in de onderwaterwereld in het BlueReef Aquarium of een rondvaart maken over de Oosterschelde. Dagelijks zijn er roofvogelshows en kunnen echte durfals met een zeeleeuw op de foto of zwemmen met haaien.

Bezienswaardigheden Zeeland nr 5. Deltapark Neeltje Jans

 

6. Zeehondensafari

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 6 is de Zeehondensafari. Vanaf de aanlegplaatsen St. Annaland, Zierikzee en Kamperland kunt u een zeehondensafari boeken. Bij hoog water zijn de zeehonden op zoek naar visjes in het water, maar bij laag water liggen ze lekker op een zandbank uit te rusten en zijn ze uitstekend te spotten vanaf een boot. In alle stilte en rust van de Oosterschelde kun je genieten van het uitzicht op deze prachtige dieren. Om er zeker van te zijn dat je ook echt de zeehondjes kunt zien, varen de boten alleen bij laag water.

Bezienswaardigheden Zeeland nr 6. Zeehondensafari Oosterschelde

7. Terra Maris

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 7 is Terra Maris. Terra Maris betekent letterlijk ‘land van de zee’ en is een plek waar je alles te weten kunt komen over het ontstaan van het Zeeuwse landschap. Daarnaast kun je in Terra Maris ook kennis maken met de rijk gevarieerde planten- en dierenwereld van Zeeland. Ontdek de verschillende landschaptypes in het echt, vang waterdiertjes met een visnet, klauter op de klimtoestellen of beklim het Mottekasteel op de Vliedberg voor een prachtig uitzicht. Het kan allemaal bij Terra Maris!

 

Bezienswaardigheden Zeeland Nr 7 Terra Maris

8. Fietsen in Zeeland

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 8 is fietsen in Zeeland. Zeeland leent zich er uitstekend voor om er lekker met de fiets op uit te trekken. Zeeland heeft een prachtige kustlijn, uitgestrekte duinen en prachtige bossen. Daarnaast zijn er vele karakteristieke dorpjes om te bezoeken. Op de fiets heb je alle rust om Zeeland op je eigen tempo te ontdekken. Makkelijk is dat er in Zeeland al vele Fietroutes uitgestippeld zijn, waar je zo gebruik van kunt maken.

Bezienswaardigheden Zeeland nr 8 Fietsen in Zeeland

9. Subtropische Tuin Fort den Haak

Bezienswaardigheden Zeeland Top 10’s nummer 9 is de Subtropische Tuin Fort den Haak. Je verwacht het niet, maar in Vrouwenpolder is weldegelijk een prachtige subtropische tuin te vinden. Het is een uniek project voor Nederland en je waant je even in het buitenland. Met 2,5 hectare tuinplezier met diverse palmen en exoten, een 11 meter hoge berg, 6 meter hoge waterval, diverse waterpartijen en tuinkamers met rozen en struiken is de Subtropische Tuin Fort den Haak een genot voor iedere natuurliefhebber!

Bezienswaardigheden Zeeland nr 9 Subtropische tuin Fort den Haak

10. Stoomtrein Goes – Borsele

De Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 eindigt met de authentieke stroomtreinrit tussen Goes en Borsele. Ga terug in de tijd en rij mee met deze echte stoomtrein tussen Goes en Borsele. Onderweg kun je bij verschillende stations stoppen en bij ieder station is er weer iets anders leuk te beleven. .

Bezienswaardigheden Zeeland Nr 10 Stoomtrein Goes-Borsele

Heeft de Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Zeeland Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Zeeland?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Zeeland kunnen ontdekken!

Ben je naar Zeeland geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties