Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke uitjes in dit prachtige groene en bergachtige land. Bekende bezienswaardigheden van Oostenrijk zijn het Schönbrunn Paleis, Wenen en Altstadt in Innsbruck. Hou je van de natuur dan moet je naar de Krimmler waterval en de Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Hier heb je echt een prachtig uitzicht over de Alpen en de grootste berg Großglockner. Oostenrijk is ook een zeer populaire wintersportbestemming. Vooral bekend om zijn gezellige Apres Ski barretjes. Bekijk de volledige Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 hieronder.

10 leukste Bezienswaardigheden van Oostenrijk:

  1. Schönbrunn paleis
  2. Hallstatt
  3. Melk Abbey klooster
  4. Vesting Hohensalzburg
  5. Seefeld Tirol
  6. Innsbruck Altstadt
  7. Krimmler waterval
  8. Weense Staatsopera
  9. Kaiser-Franz-Josefs-Höhe
  10. Spaanse rijschool Wenen

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in het hart van Europa. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10.

1. Schönbrunn paleis

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 begint met het Schönbrunn paleis in Wenen. Dit is één van de belangrijkste culturele erfgoederen van Oostenrijk en de meest drukbezochte bezienswaardigheid in Wenen. Het paleis heeft maar liefst 1441 kamers. Daarnaast kan je ook de tuin, oudste dierentuin ter wereld, een doolhof en een marmeren zomenhuis bezichtigen.

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10_Schönbrunn paleis

2. Hallstatt

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 2 is Hallstatt. Hallstatt is een klein pittoreske dorpje in de regio Salzkammergut. Je kan hier mooie wandelingen maken of naar een museum gaan waar nog oude werktuigen om zout in te winnen van mijnwerkers te bezichtigen zijn. Daarnaast kan je ook de Dachtein grotten (druipsteen-/ijsgrotten) bezoeken.

Hallstatt

3. Melk Abbey klooster

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 3 is het klooster Melk Abbey. Melk Abbey is één van de beroemdste kloosters ter wereld. Het klooster ligt op een klif en heeft een uitzicht op de rivier de Donau. Het gebouw is maar liefst 325 meter lang en heeft aan de westkant dubbele kerktorens die zich boven een rond terras bevinden.

Melk Abbey

4. Vesting Hohensalzburg

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 4 is Vesting Hohensalzburg. Dit is zeer groot kasteel dat boven op een berg is gebouwd en een uitzicht heeft over de stad Salzburg. Het is één van de grootste en best bewaarde middeleeuwse kastelen in Europa. Zo is de lengte 250 meter lang en heeft een breedte van 150 meter. Je kan zowel te voet als met een kabelbaan bij dit mooie kasteel aankomen.

Hohensalzburg Castle, Salzburg

5. Seefeld Tirol

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 5 is Seefeld in Tirol. Seefeld is een belangrijk langlaufcentrum en heeft een terrein dat zowel geschikt is voor beginnende als gevorderde skiërs. Seefeld vormt samen met andere plaatsen (Leutasch, Scharnitz, Mösern, Reith) een wintersportgebied van 250 km piste. Ook met warm weer kan je hier terecht om mooie wandelingen te maken.

_C080013

6. Innsbruck Altstadt

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 6 is Altstadt in Innsbruck. Altstadt is een middeleeuwse stad in Innsbruck met unieke architectuur en veel winkels. De stad is omgeven door besneeuwde bergtoppen en ongerepte natuur. Je kan in Altstadt de beroemde bezienswaardigheid ‘het gouden dak’ bekijken. Dit is een huis die gebouwd is voor de heilige Roomse keizer Maximiliaan 1 en is ingericht met duizenden koperen tegels die de schijn van zuiver goud geven.

Innsbruck Cafes

7. Krimmler waterval

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 7 is de Krimmler waterval. Deze waterval stort in drie fases naar beneden. Bij het hoogste punt valt het water 140 meter naar beneden, dan nog eens 100 meter en tot slot bij de laatste fase weer 140 meter. In totaal is deze waterval dus 380 meter hoog en daarom één van de hoogste watervallen in Europa. De waterval ligt in het nationale park Hohe Tauern in de buurt van het dorp Krimml.

Krimmler Wasserfälle - waterfall at Krimml Austria

8. Weense Staatsopera

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 8 is het Weense Staatsopara. Dit operahuis wordt als één van de beste ter wereld gezien en is in Oostenrijk de grootste opera. De zaal heeft maar liefst 1709 zitplaatsen, 567 staanplaatsen en 4 plaatsen voor rolstoelgebruikers.
Er worden meer dan zestig uitvoeringen gespeeld door de opera en het ballet, die worden begeleidt met het ‘orkest van de Wiener Staatsoper’. De voorstellingen vinden plaats van 1 september t/m 30 juni.

State Opera House, Vienna

9. Kaiser-Franz-Josefs-Höhe

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s nummer 9 is Kaiser-Franz-Josefs-Höhe. Deze bezienswaardigheid is een panoramisch uitzichtpunt. De naam van dit uitzichtpunt is genoemd naar het bezoek van keizer Frans Jozef en Elisabeth van Oostenrijk-Hongarije (Sisi) in 1856. Vanuit dit uitzichtpunt is de grootste berg van Oostenrijk te zien (GrossGlockner) en de grootste gletsjer van de oostelijke Alpen (Pasterze). Je kan hier verschillende wandelingen maken en er is een bezoekerscentrum met een kleine supermarkt, café en museum.

Großglockner Hochalpenstraße

10. Spaanse rijschool Wenen

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10’s eindigt met de Spaanse rijschool in Wenen. Dit is het oudste en nog bestaande instituut ter wereld (vanaf 1565). Van oorsprong is de Spaanse rijschool eigendom van de keizerlijke familie en leerde de adellijke jeugd paardrijden, werden paarden getraind en werd het gebruikt voor representatiedoeleinden. Tegenwoordig kun je het als toerist ook gaan bezoeken. De naam is afkomstig van het rijden van paarden met een Spaanse achtergrond (Lipizzaners) en omdat er verschillende Spaanse rijmeesters werkten.

Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 - Spaanse Rijschool Wenen

Bezienswaardigheden Oostenrijk op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Oostenrijk zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Oostenrijk het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Oostenrijk om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Oostenrijk Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Oostenrijk kunnen ontdekken!

Ben je naar Oostenrijk geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties