Bezienswaardigheden Schotland Top 10

Bezienswaardigheden Schotland Top 10

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in Schotland. Schotland behoort samen met Engeland, Noord-Ierland en Wales tot het Verenigd Koninkrijk. Schotland, met Edinburgh als hoofdstad, ligt in het noorden van het Verenigd Koninkrijk en grenst in het zuiden aan Engeland. Schotland staat bekend om het monster van Loch Ness, de hooglanden, Schotse kilts, Highland games en Schotse whiskey. Met prachtige natuurlijke bezienswaardigheden als Isle of Skye, Ben Nevis en Luskentyre Beach is Schotland echt het bezoeken waard. Met de mooie groene natuur, kliffen aan zee en bergachtige gebieden kijk je echt je ogen uit.

Overzicht Bezienswaardigheden Schotland Top 10

  1. Edinburgh
  2. Loch Ness (Meer) en Urquhart Castle
  3. Eilean Donan
  4. Isle of Skye
  5. Kevingrove Art Gallery & Museum in Glasgow
  6. Glasgow Science Center
  7. Ben Nevis
  8. Culzean Castle
  9. Luskentyre Beach
  10. Skara Brae

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in het Verenigd Koninkrijk. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de bezienswaardigheden Schotland Top 10.

1. Edinburgh

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 begint met Edinburgh. Edinburgh is de hoofdstad van Schotland en ligt aan de oostkust van Schotland. In Edinburgh wonen ongeveer 450.000 Schotten. Hiermee is het niet de grootste stad van Schotland, dat is Glasgow. Edinburgh kent vele bezienswaardigheden die leuk zijn om te boeken, maar de bekendste is toch wel Edinburgh Castle. Een prachtig kasteel op een vulkanische rots. Daarnaast zijn de St Giles Cathedral, Royal Botanical Garden, Het Nationaal Museum en de Edinburgh Zoo geliefde bezienswaardigheden van Edinburgh.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 1 Edinburgh Castle

2. Loch Ness (Meer) en Urquhart Castle

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 2 is Loch Ness. Loch Ness is een 39 km lang, diep meer tussen Fort Augustus en Inverness. In het diepe meer zou volgens de mythe het Monster van Loch Ness leven, maar de gedachte heerst dat het toch vooral een verhaal is dat in stand wordt gehouden om toeristen te trekken. Geïnteresseerden kunnen in Drumnadrochit naar het Loch Ness Exhibition Centre. Hier kun je ook een kijkje nemen bij de ruïne van het Urquhart Kasteel dat aan het Loch Ness meer ligt.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 2 Loch Ness (meer) en Urquhart Castle

3. Eilean Donan

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 3 is Eilean Donan. Eilean Donan staat in het Schots-Gaelisch voor Eiland van Sint Donan. Rond 580 bewoonde Sint Donan en zijn volgelingen het eiland in het meer Loch Duich. Het kasteel op het eiland is te bereiken via de loopbrug.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 3 Eilean Donan

4. Isle of Skye

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 4 is Isle of Skye. Als je de Highlands van Schotland wilt beleven dan moet je echt naar het eiland Skye. Hier vind je alles wat de Highlands symboliseert. Denk bijvoorbeeld aan de grillige bergtoppen die tot in de wolken reiken, een wilde kustlijn, watervallen, menhirs, mysterieuze meren en grote groene vlaktes.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 4 Neist Point, Glendale, Isle of Skye

5. Kevingrove Art Gallery & Museum in Glasgow

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 5 is de Kevingrove Art Gallery & Museum in Glasgow. Wanneer je Glasgow bezoekt, moet je echt even bij de Kevingrove Art Gallery langs gaan. het is één van de meest bezochte bezienswaardigheden van Schotland. Je hoeft geen entreegeld te betalen en binnen wacht een prachtige collectie kunst. Alle hangende expressies zijn al erg leuk om te zien. Bekijk ze op onderstaande afbeelding.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 5 Kelvingrove by James Laing, on Flickr

6. Glasgow Science Center

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 6 is het Glasgow Science Center. Bij het Glasgow Science Center zijn drie gebouwen die je kunt bezoeken; de Science Mall, het IMAX Theater en de Glagow Tower. In de Science mall vind je wel meer dan 250 wetenschappelijke tentoonstellingen. Het IMAX Theater van het Glasgow Science Center was het eerste IMAX Theater van Schotland en laat zowel 3D, als 2D films in IMAX-formaat zien. De Glasgow Tower is hoogste toren die in staat is om 360 graden rond te draaien.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 6 Glasgow Science Centre and Tower.jpg
"Glasgow Science Centre and Tower" by Florian FuchsOwn work. Licensed under CC BY 3.0 via Wikimedia Commons

7. Ben Nevis

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 7 is Ben Nevis. Ben Nevis is de hoogste berg van Schotland en het Verenigd Koninkrijk. Ben Nevis telt een hoogte van 1344 meter en hoort bij het Grampian Gebergte. Het beklimmen van de Ben Nevis is een erg populaire activiteit, maar ook een verraderlijke. De top van de Ben Nevis bevind zich 335 dagen per jaar in de wolken en het is vaak erg regenachtig wat de beklimming erg zwaar kan maken.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 7 Ben Nevis
 

8. Culzean Castle

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 8 is Culzean Castle. Culzean Castle is een prachtig kasteel in South Ayshire. Het kasteel is gebouwd aan het einde van de 18e eeuw en is samen met de omringende tuinen opengesteld voor publiek. Sinds 1987 vind je Culzean Castle ook terug op de 5 pond biljetten.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 8 Culzean Castle

9. Luskentyre Beach

Bezienswaardigheden Schotland Top 10’s nummer 9 is Luskentyre Beach. Luskentyre Beach is genomineerd als één van de mooiste stranden van het Verenigd Koninkrijk. Het weer is er niet altijd naar om lekker de zee in te gaan, maar dan nog altijd wel enorm genieten van het prachtige uitzicht. Het goudgele zand in combinatie met de zee en de groene bergen is erg mooi om te zien.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 9 Luskentyre Beach

10. Skara Brae

De Bezienswaardigheden Schotland Top 10 eindigt met Skara Brae. Skara Brae is één van de best bewaarde stenen dorpen van Europa en is opgenomen in de Werelderfgoedlijst van Unesco. Skara Brae lag lang onder het zand, totdat een grote zandstorm het dorp in 1850 onthulde. Skara Brae kun je bezichtigen aan de westkust van het eiland Mailand.

Bezienswaardigheden Schotland Top 10 - Nr 10 Skara Brae

Heeft Bezienswaardigheden Schotland Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Schotland Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Schotland Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Schotland?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Schotland kunnen ontdekken!

Ben je naar Schotland geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties