Bezienswaardigheden Slovenië Top 10

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 is een overzicht met de mooiste uitstapjes in dit prachtige land. Slovenië is misschien niet de bekendste vakantiebestemming in Europa, maar dat doet niks af aan de prachtige natuur die je er tegenkomt. Daarnaast kunnen avonturiers zich er ook prima uitleven. Er is een gevarieerde Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 voor u samengestesteld.  Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in onderstaande overzicht. Wij hopen dat deze Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 u verder helpt met het boeken van een prachtige vakantie in Slovenië.

1. De Vintgar Kloof en de Sum Waterval in Slovenië

Bezienswaardigheden Slovenië begint met de Vintgar Kloof. De Vintgar is één van de populairste natuur bezienswaardigheden van Slovenië. Door de kloof loopt een prachtig wandelpad van 1,6 km. Tijdens deze wandeling kom je smalle paadjes, rotsachtige stukken en mooie bruggetjes tegen. De route van deze bezienswaardigheid van Slovenië loopt van Bled naar Podhorn en eindigt bij de prachtige Sum waterval.

Bezienswaardigheden Slovenië - Vintgar Gorge, Slovenia (1)

2. Kerk in het Meer van Bled

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 2 is de kerk in het meer van Bled. Het meer is ontstaan uit de Bohinj Glacier. Deze bezienswaardigheid van Slovenië is 2120 meter lang en bijna 1400 meter breed. In de zomer haalt het water een temperatuur van 25 graden en in de winter is het meer vaak geschikt om op te schaatsen. Zo kun je in de winter over het ijs naar het eiland met het kasteel toe. Vanaf de zijkant van het meer heeft u een prachtig uitzicht op het eiland en een andere bezienswaardigheid van Slovenië, de Julian alpen.

Op een klein eilandje in het meer van Bled bevind zich een pastorie uit de 17e eeuw. Deze bezienswaardigheid van Slovenië kun je bereiken met een speciaal bootje genaamd de  Pletna. Dit bootje wordt aangedreven door een roeier met twee riemen. Iets dat alleen nog bekend is in Bled.

Bezienswaardigheden Slovenië Lake Bled view

3. Predjama Burcht

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 3 is het in de rotsen gebouwde Predjama Burcht. Deze bezienswaardigheid van Slovenië is prachtig om te zien vanaf een afstand maar ook vanuit het burcht kun je genieten van een prachtig uitzicht. De Predjama burcht is namelijk gelegen in een 123 meter hoge rotswand. In de burcht krijg je een goed gevoel van hoe mensen in Slovenie vroeger leefden. 

Bezienswaardigheden Slovenië PredjamskiGrad2

Tip: in juli wordt jaarlijks het Erasmus toernooi gehouden waarbij gekostumeerde personages het tegen elkaar opnemen.

4. Lippizaner hofstoeterij

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 4 is er één voor de dierenliefhebbers. De Lippizaner komt oorspronkelijk uit Lipica in Slovenië. In Lipica in Slovenië is dan ook een prachtige hofstoeterij te vinden van de Lippizaner. Deze bezienswaardigheid van Slovenië kenmerkt is de thuisbasis van 400 Lippizaner paarden. Naast de paarden is dit een bezienswaardigheid met vele landgoederen prachtig om te wandelen. Ook zijn er verschillende activiteiten met de paarden mogelijk.

Bezienswaardigheden Slovenië Lipica Stud Farm, Slovenia, June 2012

5.Rivier de Soca

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 5 is de rivier de Soca. De rivier heeft een prachtig heldere kleur en heeft een aardige stroming. Dit maakt het leuk om in deze bezienswaardigheid van Slovenië te gaan raften of kanoën.  Tijdens het kayakken kun je genieten van de prachtige natuur en de aparte kleur van het water.

 

6. Krizna Cave

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 6 is de Krizna Cave. De actievelingen kunnen hier ook weer hun lol op al is het hier minder gevaarlijk. Het leuke aan de Krizna grot in Slovenie is dat je hier per boot op ontdekkingstocht uit kunt gaan. Je ziet dan echt de mooiste plekjes in de grotten! Zeker een van de Bezienswaardigheden Slovenië die de moeite waard is.

Bezienswaardigheden Slovenië top 10 krizna grot

7. Julian Alpen en Lake Bohinj in Triglav National Park

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 7 zijn de Julian alpen en het meer van Bohinj in het Triglav National Park. Zoals je kunt zien op onderstaande afbeelding zijn de Julian Alpen enorm geschikt voor klimmers. Je hebt hier prachtige vergezichten en valleien die je kunt bezichtigen. In één van de Valleien ligt Lake Bohinje.  Ontstaan uit gletsjers en een prachtig gezicht.  Deze Slovenië bezienswaardigheden zijn echt een lust voor het oog en voor iedere actieveling een mooie plek om zich uit te leven.

Bezienswaardigheden Slovenië

8. Presernov Plein Ljubliana

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 8 is het belangrijkste plein van Ljubljana. Op het plein worden regelmatig concerten, muziek en sport evenementen georganiseerd. Er is bijna altijd wel iets te doen. Het plein staat ook symbool voor de vrijheid van Slovenië en is een handig vertrekpunt om meer van de bezienswaardigheden van Ljubljana te ontdekken.

Bezienswaardigheden Slovenië

9. Tolmin Kloof

Bezienswaardigheden Slovenië Top 10's nummer 9 is de Tolmin Kloof. Dit prachtige stukje natuur is geboetseerd door de natuur zelf en is de belangrijkste bezienswaardigheid van Triglav National Park. De rots in het midden wordt ook wel het berenhoofdgenoemd, omdat hij bedekt is met mos.

Bezienswaardigheden Slovenië top 10 Foto's van Tolmin Gorge, Tolmin

 10. Postojna grotten

Bezienswaardigheden Slovenië eindigt met de Postojna grotten. De Postojna grotten vormen een netwerk van 20 km van wandelpaden onder de grond. De Classic Kart is de meest bezochte grot van Europa. Dit is dankzij de enorme grootte en goede staat van de grotten en de stalagmieten. Trek wel wat lekker warms aan, want het wordt slechts 8 tot 10 graden in de grotten. Een mooie afsluiter van 10 top bezienswaardigheden Slovenië.

Bezienswaardigheden Slovenië Postojna Cave (21)

Samenvatting van de Top 10 Bezienswaardigheden Slovenië:

  1. Vintgar Kloof
  2. De Kerk in het meer van Bled
  3. Predjama burcht
  4. Hof stoeterij van de Lippizaner
  5. Rivier de Soca
  6. Krizna grot
  7. Julian alpen en het meer van Bohinj in Trigrav National park
  8. Presernov Plein in Ljubliana
  9. Tolmin Kloof
  10. Postojna grotten

Heeft de Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Slovenië Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Slovenië?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Slovenië kunnen ontdekken!

Ben je in Slovenië geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties