Bezienswaardigheden Spanje Top 10

Bezienswaardigheden Spanje Top 10

Bezienswaardigheden Spanje Top 10 is een overzicht van leuke uitstapjes voor jong en oud. Voor een paar honderd euro vlieg je op en neer naar Spanje en het weer is er altijd zalig. Spanje is een bestemming voor alle jaargetijden en alle leeftijden. Het was daarom ook niet moeilijk om een Top 10 Bezienswaardigheden Spanje voor u samen te stellen. De top 10 bezienswaardigheden Spanje is zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in deze 10 Top Bezienswaardigheden Spanje. Wij hopen dat deze 10 Top Bezienswaardigheden Spanje u verder helpt met het boeken van een prachtige vakantie in Spanje. 

1. Sagrada Familia

Bezienswaardigheden Spanje Top 10 begint met de Sagrada Familia. Deze excentrieke basiliek in Barcelona in ontworpen door Antoni Gaudi is zeer apart en opvallend door zijn hoge Façades (pieken). Die staan voor de verschillende levensfases van christus. De bouw is begonnen in 1882 en is nog steeds bezig. Dit komt voornamelijk omdat de Sagrada Familia een verzoeningskerk is die uitsluitend uit giften betaald wordt. De eerste bezienswaardigheid Spanje, Sagrada Familia, is terug te vinden op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

bezienswaardigheden-Spanje-top-10-Barcelona-Sagrada-familia

2. La Concha

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 2 is La Chonca in San Sebastiaan. Deze bezienswaardigheid wordt gezien als een van de beste stranden van Europa. Niet alleen heb je een prachtig uitzicht op het kleine eilandje, maar je kunt ook genieten van de gezellige boulevard.

Bezienswaardigheden-spanje-top-10-San Sebastian Bay Panorama

3. Aquaduct en Kathedraal van Segovia

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 3 is het Aquaduct van Segovia en de Kathedraal van Segovia. Segovia is een oude stad boven op een rots waar de rivieren de Eresma en de Clamores samenkomen. Het hooggelegen gedeelte van de stad is geheel omringd met stadsmuren. In de zijn vele bezienswaardigheden uit de romeinse en middeleeuwse tijd te zien. Het Romeinse Aquaduct en de Oude Kathedraal zijn twee authentieke bezienswaardigheden van Spanje.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Segovia acueductobezienswaardigheden-spanje-top-10-Segovia Cathedral

4. Las Medulas

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 4 is Las Médulas bij de stad Ponferrada. Deze bezienswaardigheid van Spanje was de belangrijkste goudmijn in het Romeinse Rijk en is erkent als Unesco Werelderfgoed. Het is niet zo zeer de mijnen die zo bijzonder zijn, maar Las Médulas vorm een prachtig landschap in de bergen.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Panorámica de Las Médulas

5.El Escorial

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 5 is het El Escorial. Deze bezienswaardigheid van Spanje is een Abdij, een koninklijk mausoleum en kasteel ineen. El Escorial is een prachtig complex, zoals je ook op de foto kunt zien en is dan ook opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.  El Escorial behoorde in de 16e eeuw toe aan koning Filips II van Spanje. Hij heeft deze 13 hectare grootte bezienswaardigheid laten bouwen, omdat hij een plek wilde waar hij zich samen met zijn vader terug kon trekken. Een van de vele bezienswaardigheden van Spanje van de UNESCO Werelderfgoedlijst.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Vista aerea del Monasterio de El Escorial

6. Salvador Dali Museum

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 6 is het museum van Salvador Dali in Figueres. Het museum in de geboorteplaats van Salvador Dali ziet er net zo surrealistisch uit als zijn kunstwerken en zijn zeker het bezoeken waard. Zijn ruime manier van denken en schilderkwaliteiten bracht hij samen in zijn kunstwerken. Hij was een meester in de techniek van het gezichtsbedrog en het spelen met perspectief. Zijn schilderijen beschreef hij vaak als geschilderde droomfoto’s.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Dali museum

7. Picos de Europa

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 7 is Picos de Europa National Park. Letterlijk vertaald zijn die de pieken van Europa. Dit is het tweede nationale park van Spanje en deze bezienswaardigheid  heeft een oppervlakte van bijna 17.000 hectare. De bergketen ligt zo’n 20 km ten zuiden van de Spaanse Noordkust.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-picos-de-europe

8. Historische stad Toledo

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 8 is de historische stad Toledo. De historische Stad Toledo heeft tal van monumenten die je kunt bezichtigen. Er verschillende museums, kastelen, kerken en een oud ziekenhuis. Vroeger was Toledo een belangrijke stad voor de wapenfabricage, de zijde- en wolindustrie en wetenschap. Later verloor Toledo haar betekenis, maar resten van die tijd zijn goed bewaard gebleven. Deze bezienswaardigheden van Spanje zijn dan ook opgenomen in de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Tagus River Panorama - Toledo, Spain - Dec 2006

9. City of arts and Sciences Valencia

Bezienswaardigheden Spanje Top 10's nummer 9 is The City of Arts and Sciences in Valencia. Letterlijk vertaald is deze bezienswaardigheid van Spanje ‘De stad van kunst en wetenschap’. Op verschillende vakgebieden kun je genieten van de wetenschap. Zo is er een Operagebouw, een Imax-cinema, planetarium, laserium, botanische tuinen, wetenschapsmuseum en een oceanografisch park in de open lucht. Voor jong en oud een hele leuke bezienswaardigheid van Spanje.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Valencia's City of Arts and Science Museum - Ciudad de las Artes y de las Ciencias (6)

10. De Spaanse Costa’s

Bezienswaardigheden Spanje Top 10 eindigt met de spaanse Costa’s (stranden). Spanje heeft als Schiereiland een grote kustlijn van maar liefst 4964 km.  Aan de stranden kun je heerlijk zonnen door de altijd aangename temperaturen. Daarnaast zijn er voor de jeugd vaak vele watersprortactiviteiten en kunnen de ouderen genieten van de heerlijke restaurantjes aan de kustlijn. De Costa’s beginnen bij Frankrijk bij de Costa Brava en eindigen bij Portugal bij de Costa de la Luz.

bezienswaardigheden-spanje-top-10-Costa Brava 2012 091

Samenvatting van de Bezienswaardigheden Spanje Top 10:

  1. Sagrada Familia
  2. La Concha
  3. Aquaduct en Kathedraal van Segovia
  4. Las Medulas
  5. El Escorial
  6. Salvador Dali Museum
  7. Picos de Europa
  8. Historische stad Toledo
  9. City of Arts and Sciences Valencia
  10. De Spaanse Costa's

Heeft de Bezienswaardigheden Spanje Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Spanje Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Spanje Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Spanje?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Spanje kunnen ontdekken!

Ben je naar Spanje geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties