Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 is een overzicht van de leukste dagjes uit op dit Spaanse Eiland. Torremolinos is de ideale plaats voor een lekkere zonvakantie in Spanje. Jong en oud kunnen zich hier amuseren met alle bezienswaardigheden die Torremolinos u te bieden heeft. Prachtige zandstranden, een gezellig centrum en voldoende vertier in de nabije omgeving. Torremolinos ligt aan de Costa del Sol op ongeveer een half uurtje rijden van de luchthaven Malaga. De Costal del Sol wordt ook wel Costa del Golf genoemd en de omgeving van Torremolinos staat bekend om de vele golfmogelijkheden. Vanuit Torremolinos kan men gemakkelijk het achterland met zijn sfeervolle Andalusische dorpjes ontdekken, maar ook steden als Malaga en Ronda.

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 is zo gevarieerd mogelijk gemaakt. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in deze Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10. Wij hopen dat dit overzicht u verder helpt met het boeken van een prachtige vakantie in Torremolinos.

1. Molino del Inca

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 begint met Molino del Inca. Dit is een van de belangrijkste botanische tuinen van heel Spanje. Er staan meer dan 500 soorten bomen in deze bezienswaardigheid van Torremolinos. De tuin is zeer goed onderhouden met kleurrijke bloemen, vijvers en fonteinen. Er is een speciale Japanse tuin die de moeite waard is om te bezoeken. Naast al deze groene bezienswaardigheden zijn er ook nog een aantal exotische vogels te bewonderen. Een pracht stukje natuur op 20 minuten wandelen van het centrum. Let wel op de openingstijden van deze nr 1 uit de Top 10 Bezienswaardigheden Torremolinos.

Bezienswaardigheden Torremolinos - El molino en el jardin - the mill on the garden

2. De Stranden van Torremolinos

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 2 zijn de stranden la Carihuela en het Playa del Bajondillo. Dit zijn heerlijke rustige stranden om te vertoeven. Playa de la Carihuela is kleinschaliger dan Playa del Bajondillo. In La Carihuela is een mooi strand met een breed wandelpad langs het ruim 2 kilometer lange strand. Playa del Bajondillo heeft een breed zandstrand, dat vrij steil in zee afloopt en waar je veel ligbedden en parasols kan huren. Ook is er de mogelijkheid om met waterfietsen de zee op te gaan. Vanaf het strand heb je uitzicht op de Sierra Nevada, een gebergte vlakbij Granada. Vanaf het Bajondillo strand kan je via de Spaanse trappen de oude binnenstad van Torremolinos bereiken. Vlakbij de trappen staat een wit kerkje “Parroquia de San Miguel Arcangèl”.

Bezienswaardigheden Torremolinos -PLAYA DE LA CARIHUELA - TORREMOLINOS- (Málaga)

3. Castillo de Colomares in Malaga

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 3 is het kasteel Castillo de Colomares. Dit is te vinden in El Vinazo. Het is gebouwd in 1994 door een dokter en zijn zoon en is een ode aan Christopher Columbus die aankomt in de nieuwe wereld. Deze bezienswaardigheid is omgeven door prachtige natuur en men kan er genieten van prachtige vergezichten. Een prachtige surrealistische nr 3 in de Top 10 bezienswaardigheden Torremolinos.

Bezienswaardigheden Torremolinos - Castillo de Colomares

4. De Oude visserwijken La Carihuela, El Bajondillo en El Calvario

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 4 zijn de oude visserswijken La Carihuela, El Bajondillo en El Calvario. Hier staan nog authentieke kleine vissershuizen. De echte Spaanse sfeer is ook terug te vinden in de steile, smalle straatjes met gezellige visrestaurantjes, die bekend staan om hun goede kwaliteit en uitstekende menukaart. Een leuke bezienswaardigheid op Torremolinos om s'avonds lekker te vertoeven.

Bezienswaardigheden Torremolinos - Calle Real, Barrio de la Villa, Priego de Córdoba

5. Winkelstraat Calle de San Miguel

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 5 is de Calle de San Miguel. Deze bezienswaardigheid van Torremolinos is dé winkelstraat van Torremolinos en wordt door Hollanders wel de Kalverstraat van Spanje genoemd. Het is een prachtige winkelstraat vol met kleine winkeltjes, restaurantjes, ijssalons e.d., waar men de echte Andalusische sfeer proeft. Wanneer je er alleen al doorheen loopt, kijk je je ogen uit van alle bezienswaardigheden. Via allerlei trappen kom je vlak bij het Bajondillo strand uit. Vanuit daar je bij Hostal Guadalupe onderaan de boulevard met een lift weer naar boven.

Bezienswaardigheden Torremolinos - San Miguel

6. Het Krokodillenpark van Torremolinos

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 6 is het krokodillenpark. Het is een leuke bezienswaardigheid voor volwassenen en kinderen. Er zijn maar liefst 300 krokodillen. Een informatieve tour langs alle bezienswaardigheden in het park onder begeleiding van een gids is zeker aan te raden. Er is een prachtige show met krokodillen en alligators en wie durft mag zelf een kleine krokodil vasthouden. Het adres van deze bezienswaardigheid van Torremolinos is: Calle Cuba 14, 29620 Torremolinos.

Bezienswaardigheden Torremolinos

7. De parochie van San Miguel Arcangèl

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 7 is de parochie van San Miguel Arcangèl, een prachtig wit kerkje met prachtige gebrandschilderde ramen. Binnen in het kerkje van Torremolinos is het altaar al een bezienswaardigheid op zich. De kerk is gewijd aan de Patroonsheilige van Torremolinos, de Aartsengel St Michael. De kerk is nog in gebruik, dus als je er behoefte aan hebt, kun je bij deze bezienswaardigheid van Torremolinos nog een mis bijwonen.

 Torremolinos kerk

8. Aqualand Torremolinos

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 8 is Aqualand. Hier zijn maar liefst 7 spectaculaire glijbanen. Sommige zijn snel en stijl en bij andere moet je met een band naar beneden. Voor de hele kleintjes is er een Mini Park bij deze achtste bezienswaardigheid van Torremolinos. Als extra attractie is er de mogelijkheid om kennis te maken met zeeleeuwen, maar hier moet je wel apart voor betalen.

Bezienswaardigheden Torremolinos - Kamikaze Aqualand

9. Municipal Auditorium

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10's nummer 9 is de indrukwekkende concerthal van Torremolinos. Het gebouw, dat 1800 zitplaatsen telt, is an sich al een bezienswaardigheid en ook het interieur van de concerthal is het bekijken waard. Er zijn regelmatig optredens van de beste Spaanse artiesten in toneelstukken, cabaret, musicals en dansvoorstellingen.

Bezienswaardigheden Torremolinos - Teatro municipal

10. Plaza de Toros

Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 eindigt met het Plaza deToros. Het is een modern ontworpen arena uit 2003 met 4000 zitplaatsen. Er vinden regelmatig stierengevechten plaats. De Plaza de Toros is gelegen ten noorden van het beursterrein “El Pozuelo”.

Bezienswaardigheden Torremolinos - Plaza de toros

 

Samenvatting van de Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10:

  1. Molino del Inca
  2. De Stranden van Torremolinos
  3. Castillo de Colomares in Malaga
  4. De Oude visserwijken La Carihuela, El Bajondillo en El Calvario
  5. Winkelstraat Calle de San Miguel
  6. Het Krokodillenpark van Torremolinos
  7. De parochie van San Miguel Arcangèl
  8. Aqualand Torremolinos
  9. Municipal Auditorium
  10. Plaza de Toros

Heeft de Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft de Bezienswaardigheden Torremolinos Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Torremolinos?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Torremolinos kunnen ontdekken!

Ben je naar Torremolinos geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties