Bezienswaardigheden Turkije Top 10

Bezienswaardigheden Turkije Top 10

Bezienswaardigheden Turkije Top 10 is een overzicht met de leukste bezienswaardigheden van Turkije. In de Top 10 vind je culturele bezienswaardigheden als Hagia Sophia, Celsus en het kasteel van Bodrum. Hou je meer van natuurlijke bezienswaardigheden? Bekijk dan het zeer speciale Pamukkale of geniet van het uitzicht van de berg van Nemrut. In Turkije kun je relatief goedkope zonvakanties boeken en voor een dagje uit is er genoeg moois te zien!

10 leukste Bezienswaardigheden van Turkije:

  1. Hagia Sophia
  2. Pamukkale
  3. Bibliotheek van Celsus
  4. Cappadocië
  5. De berg van Nemrut
  6. Aspendos
  7. Bodrum kasteel
  8. Ölüdeniz
  9. Blauwe Moskee
  10. Topkapi paleis

Bezienswaardigheden Turkije Top 10 zal je helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Turkije. Of je nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, je vindt het terug in de bezienswaardigheden Turkije Top 10.

1. Hagia Sophia

Bezienswaardigheden Turkije Top 10 begint met Hagia Sophia. Dit is één van de mooiste gebouwen ter wereld met architectonische kenmerken. Het ligt in Istanboel en het werd vroeger als moskee gebruikt. Tegenwoordig is Hagia Sophia een museum.

Hagia Sophia, Istanbul

2. Pamukkale

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 2 is Pamukkale. Pamukkale is een natuurfenomeen in Turkije. Via een helling loopt kalkhoudend water via verschillende terrassen naar beneden. Door het warme kalkwater (35 graden) ontstaat er veel kalk en dit geeft een bijzonder mooi effect. De naam Pamukkale betekent in het Turks “een katoenen kasteel”, omdat de helling op een kasteel van katoen lijkt. Ook ziet Pamukkale eruit als een bevroren waterval.

Pamukkale

3. Bibliotheek van Celsus

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 3 is de Bibliotheek van Celsus. Deze Bibliotheek is een onderdeel uit de stad Efeze. Deze stad heeft een aantal best bewaarde Griekse en Romeinse ruïnes van de wereld. De Bibliotheek van Celsus is ongeveer 23 meter lang en 17 meter breed.

library of Celsus

4. Cappadocië

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 4 is Cappadocië. Cappadocië is beroemd om de vreemde en prachtige natuurlijke rotsvorming. Daarbij staat het gebied op de werelderfgoedlijst. Eén van de beste plaatsen om dit te bezichtigen is Göreme. Deze stad is gelegen onder een groot aantal turfstenen kegels. Daarnaast kan je in Cappadocië genieten van prachtige panorama uitzichten die je te voet kunt opzoeken of met een ballonvaart.

Uchisar, Cappadocia, Turkey

5. De berg van Nemrut

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 5 is de berg van Nemrut. Deze berg is 2134 meter hoog en ligt in het zuidoosten van Turkije. In 62 voor Christus, bouwde koning Antiochus Theos een graf met heiligdom met grote standbeelden van zichzelf, twee leeuwen, twee adelaars en verschillende Griekse en Perzische goden op de bergtop. De hoofden van deze beelden zijn gevallen en liggen nu verspreid over het terrein. Naast het bezoeken van deze beelden, heb je op deze bergtop ook een prachtig uitzicht over de omliggende bergen.

Nemrut Dağı>

6. Aspendos

Bezienswaardigheden Turkijke Top 10’s nummer 6 is Aspendos. Aspendos staat bekend om het best bewaarde Romeins theater uit de oudheid. In dit theater is maar liefst plaats voor 15.000 tot 20.000 toeschouwers. Het is 155 jaar na Christus gebouwd en het is altijd goed onderhouden en indien nodig gerepareerd.

Teatro de Aspendos

7. Bodrum kasteel

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 7 is het Bodrum kasteel. Dit kasteel ligt in het centrum van Bodrum in het zuidwesten van Turkije. Het is één van de best bewaarde monumenten uit de middeleeuwen. Het kasteel is nu actief als museum voor onderwater archeologie.

Bodrum Castle - Turkey

8. Ölüdeniz

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 8 is Ölüdeniz. Ölüdeniz is een klein dorpje en heeft een afgelegen baai. Het strand bij deze baai is beroemd om het turkooisblauwe water en blijft één van de meest gefotografeerde stranden aan de Middellandse zee. Daarnaast wordt Ölüdeniz beschouwd als één van de beste plaatsen van de wereld om te paragliden, vanwege het unieke panoramische uitzicht.

Turkish delight

9. Blauwe Moskee

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s nummer 9 is de blauwe Moskee. De blauwe Moskee (ook wel Sultan Ahmetmoskee genoemd) ligt in Istanboel. De naam is afkomstig van de 20.000 blauwe tegels binnen in de Moskee. De Moskee is tussen 1609 en 1616 gebouwd en ondanks het nog steeds gebruikt wordt als Moskee, is het één van de populairste toeristische bezienswaardigheid van Istanboel.

Blue Mosque, Istanbul

10. Topkapi paleis

Bezienswaardigheden Turkije Top 10’s eindigt met het Topkapi paleis. Een bezoek aan het Topkapi paleis leid je naar de fantastische en rijke wereld van de sultans. Sultan Mehmet ll gaf in 1459 de opdracht tot het bouwen van het paleis. Van 1464 tot 1853 is het een centrum geworden van de Osmaanse heerschappij.

Topkapı Palace

Bezienswaardigheden Turkije op Kaart

In onderstaande plattegrond kun je de bezienswaardigheden op de kaart van Turkije zien. Dit geeft je een goed beeld wat je waar kunt bezichtigen en hoe je jouw reis langs alle bezienswaardigheden van Turkije het beste kunt plannen!

Klik op de markers op de kaart van Turkije om te zien welke bezienswaardigheid zich daar bevindt.

Heeft de Bezienswaardigheden Turkije Top 10 jou geholpen?

Dan zou ik het leuk vinden als je mij ook wilt helpen door deze pagina te liken of te delen via Facebook, Twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Turkije kunnen ontdekken!

Ben je naar Turkije geweest en ken je nog andere leuke bezienswaardigheden voor onze lezers? Laat het hieronder weten in je reactie!:)

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties