Bezienswaardigheden Wales Top 10

Bezienswaardigheden Wales Top 10

Bezienswaardigheden Wales Top 10 is een gevarieerd overzicht met leuke, interessante en mooie uitjes in dit prachtige gebied. Wales behoort samen met Engeland, Schotland en Noord-Ierland tot het Verenigd Koninkrijk. Wales ligt in het westen van het Verenigd Koninkrijk en grenst in het oosten aan Engeland. In Wales kun je prachtige wandelingen maken door hoge bergen en glooiende heuvels en indrukwekkende zeekliffen en historische plekjes bekijken. Wales is een land van oude verhalen en geheimzinnige kastelen. De hoofdstad van Wales, Cardiff, ligt in het zuiden van Wales evenals de paar andere grote steden die Wales kent, nl. Swansey en Newport. Wales is bereikbaar per auto en vliegtuig.

Overzicht Bezienswaardigheden Wales Top 10

  1. Snowdonia Nationaal Park
  2. Cardiff
  3. Kastelen van Wales
  4. Het eiland Anglesey
  5. The National Slate Museum
  6. Hay-on-Wye
  7. Llyn Coastal Path
  8. Clyne Gardens
  9. Dolfijnen spotten
  10. Attractiepark Oakwood

Bezienswaardigheden Wales Top 10 zal u helpen met het plannen van een prachtige vakantie in Wales. Of u nu houdt van de natuur, beweging of cultuur, u vind het terug in de bezienswaardigheden Wales Top 10.

1. Snowdonia Nationaal Park

Bezienswaardigheden Wales Top 10 begint met het Snowdonia Nationaal Park in Noord Wales. Het is een prachtig bergachtig gebied en de hoogste top van Engeland en Wales, de Mount Snowdon (1.085 meter), ligt in dit gebied. Met de Snowdon Mountain Railway kun je je naar de top van de berg Snowdon laten vervoeren. In het Snowdonia Nationaal Park kun je prachtige wandelingen maken. Watervallen, meren, steile rotswanden, snelstromende beekjes en prachtige vergezichten maken dat wandelen hier echt genieten is.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 - Snowdonia

2. Cardiff

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 2 is Cardiff. Cardiff is sinds 1955 de hoofdstad van Wales. Het werd destijds een belangrijke stad, omdat het de grootste kolenhaven van de wereld was. In Cardiff staan prachtige witte Victoriaanse huizen, zijn historische gebouwen, tuinen en parken. Je kunt er voor cultuur terecht, bijvoorbeeld bij g 39, een eersteklas kunstgalerie voor hedendaagse moderne kunst. Of het St. Fagans National History Museum, waar je kunt zien hoe de mensen in Wales eeuwenlang geleefd en gewerkt hebben. Er zijn echter ook talloze winkels met de bekende merken te vinden, bijvoorbeeld in Queen street. Daarnaast is Cardiff belangrijk voor de rugbysport en staat er een groot stadion midden in de stad. Het is leuk om hier een keer een wedstrijd bij te wonen. Ga ook naar Cardiff Castle en kijk vanaf de Normandische toren over de stad uit. De markthallen zijn eveneens een bezoekje waard, net als de haven Cardiff Bay. Op het Cardiff summer festival zijn er door de hele stad heen allerlei culturele, artistieke en sportieve evenementen georganiseerd. Echt gezellig om ’n keer mee te maken.

 Bezienswaardigheden Wales Top 10 - cardiff bay

3. Kastelen van Wales

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 3 zijn drie kastelen, gebouwd door King Edward, die op de Werelderfgoedlijst van de Unesco staan. Deze kastelen staan in Caernarfon, Conwy en Harlech.

Kasteel Caernarfon ligt in Noord Wales. Het is een van de mooiste kastelen die koning Edward 1 heeft laten bouwen rond 12/1300. De Engelse koninklijke familie is er gek op. In 1969 kreeg prins Charles hier de titel van Prins van Wales. Kasteel Caernarfon heeft 13 muurtorens en geweldig dikke muren. Let vooral ook op de Adelaarstoren. Het kasteel staat vlak aan het water tussen het eiland Anglesey en het vasteland van Wales. Het kasteel van Conwy staat op een rots. Het heeft 8 torens vanwaar je een prachtig zicht hebt op de bergen en de zee. De ijzeren hangbrug is heel apart. Het stadje Conwy is volledig ommuurd en telt wel 22 torens. Harlech Castle staat op een klif dicht bij de Ierse Zee. Op de achtergrond van dit kasteel zie je de berg Snowdon. Let met name op het poorthuis van dit kasteel.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 – Caernarfon kasteel

4. Het eiland Anglesey

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 4 is het eiland Anglesey. Anglesey is via een brug vanuit het vasteland te bereiken. Je komt dan aan bij het plaatsje Llanfairpwllgogerychwyrndrobwllllantisiliogogoch. Dit is het plaatsje met de langste plaatsnaam in het Verenigd Koninkrijk. Het eiland heeft een uitzonderlijk prachtige kustlijn met geweldige kliffen, maar er zijn ook bloemrijke velden en mooie wandelpaden. Er staat een indrukwekkend 13e eeuws kasteel van King Edward. Als je tijdens je zomervakantie het Isle of Anglesey Coastal Path volgt, zie je misschien wel zeehonden en dolfijnen en heel waarschijnlijk ook de kleurige papegaaiduikers, die tijdens hun broedtijd een mooie rode snavel hebben.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 – Anglesey

5. The National Slate Museum

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 5 is het National Slate Museum in Llanberis, Noord Wales. Je kunt dit museum vinden in de gebouwen van de leisteen groeve. Het is alsof je een stap terug in de tijd doet, want er lijkt niets veranderd in vergelijking met vroeger, toen de arbeiders hier nog werkten. Je krijgt gratis uitleg over het werken in de groeve en er zijn kunstenaars die laten zien hoe je leisteen mooi kunt bewerken.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 - National Slate Museum

6. Hay-on-Wye

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 6 is het stadje Hay-on-Wye. Hay-on-Wye is een klein stadje dat wereldberoemd is, omdat er zo veel tweedehands boekwinkels zijn. Hay ligt dichtbij de Engelse grens aan de rivier de Wye. Je kunt er zomaar dat boek over kunst, muziek, geografie of een ander onderwerp tegenkomen, waar je al zo lang naar zocht. Langs de Wye is het trouwens prachtig wandelen. Een mooi groen gebied, tamelijk vlak, met af en toe een klein dorpje op je weg. Je zult er weinig medelopers tegenkomen, maar wel veel schapen.

Book Store.jpg

7. Het Llyn Coastal Path

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 7 is het Llyn Coastal Path. Het Llyn Coastal Path is een mooie wandelroute over het heuvelachtige schiereiland Llyn. Het schiereiland Llyn ligt ten zuiden van Anglesey. Natuur en Cultuur zijn hier goed behouden en tot beschermd gebied verklaard, zoals het natuurreservaat bij Cors Geirch, de kustlijn en het zeegebied.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 - Wales Llyn Coastal Path, Morfa Nefyn

8. Clyne Gardens

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 8 zijn de Clyne Gardens in Zuidwest-Wales. De Clyne Gardens zijn het mooiste, als je ze in mei kunt bezoeken. Alles bloeit dan. Er zijn hier planten te zien waar de hele wereld jaloers op is en die alleen in Clyne Gardens te zien zijn. Vandaar dat deze tuin ook erg veel plantendeskundigen uit de hele wereld trekt. Er zijn bostuinen, een bloemenweide die vanaf een uitkijktoren in volle glorie bekeken kan worden en een grote moerastuin. Er zijn overigens nog veel meer mooie tuinen in Wales te bewonderen. Denk aan de Bodnant Garden bij Conwy.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 - Clyne Gardens Swansea volop in bloei in mei

9. Dolfijnen spotten bij Cardigan

Bezienswaardigheden Wales Top 10’s nummer 9 is dolfijnen spotten bij Cardigan. Als je dolfijnen vanaf de kust wilt spotten, moet je naar Cardigan gaan. Bij het kijkpunt New Quay heb je de meeste kans om ze te zien, omdat de dieren hier dicht bij de kade komen om voedsel te zoeken. Je kunt ook een boottrip maken door Cardigan Bay. Je ziet dan doorgaans ook dolfijnen, maar gegarandeerd grijze zeehonden en allerlei zeevogels om je heen.

Bezienswaardigheden Wales Top 10 - Dolfijn spotten bij New Quay, Cardigan

10. Attractiepark Oakwood in Pembrokeshire

Bezienswaardigheden Wales Top 10 eindigt met het attractiepark Oakwood in Pembrokeshire. Pembrokeshire ligt in het zuiden van Wales. In dit park zijn de gewone glijbanen, achtbanen en familieattracties, maar er is ook Neverland, dat gebaseerd is op Peter Pan. Alle attracties in dit gedeelte hebben te maken met figuren uit dit bekende sprookje. Leuk om naar toe te gaan, als je kinderen bij je hebt.

Heeft Bezienswaardigheden Wales Top 10 Jou Geholpen?

Vond je de Bezienswaardigheden Wales Top 10 interessant en leuk om te lezen? Heeft Bezienswaardigheden Wales Top 10 je een goed overzicht gegeven wat je allemaal kunt doen in Wales?  Dan kun je mij een grote dienst bewijzen door deze pagina te delen via Facebook, twitter of Google+, zodat anderen net als jij deze leuke bezienswaardigheden van Wales kunnen ontdekken!

Ben je in Wales geweest en ken je nog leuke bezienswaardigheden voor andere vakantiegangers? Laat het hieronder weten in je reactie!

 

email

Laat van je horen! Geef hieronder je reactie :)

reacties