Reistips

Reistips

De beste reisgids

Mijn persoonlijke favorieten zijn de reisgidsen van Capitool en van Lonely Planet.

Capitool Reisgidsen

Aan mijn site is wel te zien dat ik heel visueel ben ingesteld en meer een plaatjeskijker dan een verhalenlezer ben. Dat is wat ik zo ideaal vind aan de reisgidsen van Capitool. Met handige plattegrondjes en illustrerende plaatjes krijg je snel een goed beeld of een Land, Stad of Bezienswaardigheid voor jou de moeite waard is om te bezoeken.

Afbeeldingsresultaat voor capitool reisgidsen

 

Lonely Planet

De Lonely Planet is onmisbaar voor iedereen die op eigen houtje rond gaat trekken. De informatie over waar je voor welk budget kunt eten, slapen en hoe je van A naar B kunt reizen is erg handig. Zo kun je bijvoorbeeld voordat je in een stad aankomt, bekijken naar welke straat je het beste kunt gaan voor een aantal voordelige hostels. Daarnaast staan er ook veel tips in over uitjes, maar dan alleen met tekstuele beschrijvingen.

Afbeeldingsresultaat voor lonely planet

De beste site voor goedkope vliegtickets

De twee beste site voor goedkope vliegtickets zijn Momondo en Skyscanner.

Momondo

Momondo is minder bekend dan Skyscanner, maar minstens zo goed. Momondo is zeer compleet en heeft als belangrijke voordeel dat hij ook de allergoedkoopste maatschappijen selecteert voor nog scherpere prijzen dan bij de andere maatschappijen.

Afbeeldingsresultaat voor momondo logo

Skyscanner

Skyscanner is ook een gebruiksvriendelijke site waar je terecht kunt en heeft als extra optie dat je als locatie ‘overal’ in kunt vullen. Als je nog niet weet waar je naar toe wilt of je juist wilt laten verrassen, dan kun je deze handig tool gebruiken. Selecteer op prijs per volwassene en de goedkoopste bestemming komt zo naar boven.

https://www.wysetc.org/wp-content/uploads/2014/06/skyscanner_2012_skyscanner_dark_inline_large.png?w=300

De beste sites voor het boeken van je slaapplek

De beste sites voor het boeken van je slaapplek kun je het beste onderverdelen in wat voor slaapplek je wenst.

Booking.com en Hotels.com zijn het beste wanneer je op zoek bent naar een hotel.

Hostelworld en Hostelbookers.com zijn het beste wanneer je op zoek bent naar een goed en goedkoop hostel.

Air BNB en Couchsurfing zijn goed als alternatieve budgetoplossingen. Bij Air BNB ga je slapen bij mensen die hun woning (tijdelijk) verhuren en bij Couchsurfing wordt je lid van een enorme community die elkaar als het ware slaapplekken op de bank aanbieden.